Kadına şiddetin bitmesi için kulaç atıyorlar

Kadına şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla 6 açık su yüzücüsü, Çeşme'den Seferihsar'a yüzmeye başladı. Yüzücüler, etkinlikte "Kadına Şiddete Hayır" demek için yaklaşık 80 kilometrelik mesafeyi katedecek.

Altı açık su yüzücüsü, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla Çeşme'den Seferihisar'a kulaç atmaya başladı. Çeşme açıklarından itibaren birer saat arayla "Kadına değil, kendine meydan oku!" sloganıyla kulaç atacak olan yüzücüler, yaklaşık 24 saat sonra Seferihisar'da olmayı planlıyor. Yüzücüler, üzerinde şiddet gören kadınların isimlerinin yazılı olduğu boneler takacak.

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) ile Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) iş birliği çerçevesinde düzenlenen etkinlikte "Kadına Şiddete Hayır" demek için yaklaşık 80 kilometrelik mesafeyi katedecek eski milli yüzücülerin arasında Senem Ülker ve Ayşin Oya Bekbay'ın yanı sıra eczacı Seda Kansuk, bir şirketin üst düzey yöneticisi Şadi Gödek, makine mühendisi Memduh Kansuk ve bilgisayar mühendisi Uğur Doğan bulunuyor. 

"KULAÇLARIMIZI ŞİDDETİN BİTMESİ İÇİN ATIYORUZ"

Yüzücülerden Ayşin Oya Bekbay, gazetecilere yaptığı açıklamada, her türlü şiddete "hayır" dediklerini belirtti. Bu süreçte herkesin kendine meydan okuması gerektiğini kaydeden Bekbay, şöyle konuştu:

"Kadına ve insana değil, 'kendine meydan oku' diyoruz. Bunu da yüzme faaliyetiyle göstermek istiyoruz. Herkesin bir uğraşı, bir hobisi olsa, bir spor faaliyeti yapsa, bu kadar şiddet olmayacağını düşünüyoruz. O yüzden kulaçlarımızı şiddetin bitmesi için atıyoruz. Proje kapsamında toplanacak bağışlarla, imkanı kısıtlı kız çocuklarımıza spor bursu sağlanacak. Her kulaç için 1 lira bağışı yoluyla elde edilecek gelirle kız çocuklarına sporcu olma yolunda destek olunacak." AA








Çeşme Seferihisar