İyi haber: Düğünler geri döndü! Kötü haber: Hepsine katılmak zorundasınız

İyi haber: Düğünler geri döndü! Kötü haber: Hepsine katılmak zorundasınız

Düğün sezonu açıldı. 2020'nin birikimini de eklersek 'düğün maratonu başladı' demek doğru olur. Bazı davetliler durumdan yıldı. Düğün üstüne düğüne gidiyorlar.

Pandemi sonrası düğünlerini erteleyen çiftler yüzünden tüm dünyada adeta bir merasim patlaması yaşanıyor. Kuyumcular vatandaşları sahte altınlara karşı uyarırken pek çok genç belki biraz da etrafını mutlu etmek için masraf üstüne masraf yapıyor.

Matt Tresslar isimli ABD vatandaşının bu yaz şimdiden katılması gereken üç bekarlığa veda partisi ve üç düğün var. Tresslar temmuz ve ocak ayları arasında gerçekleşecek yedi düğüne katılmanın sözünü şimdiden vermiş. Geçen yıl pandemiden dolayı bir daha sosyalleşmek konusunda asla şikayet etmeyeceğini belirten 29 yaşındaki genç adam şimdi şikayet etmenin kıyısında olduğunu söylüyor.

Tresslar’ın bu yıl bitmeden katılacağı 10 düğün merasiminin hepsi geçen yıl ertelenen planların bir sonucu olmuş. Pek çok insan düğünleri pandemiden sonra iyi bir sosyalleşme alanı olarak görüyor çünkü pek çok kişi uzun süredir görmediği insanları da bu etkinlikler vasıtası ile görmüş olacak. Tabi bu kadar düğüne katılmanın mali bir yükü de olduğu gerçek.

HAFTA İÇİNE ENERJİM KALMIYOR

Satış temsilcisi olarak çalışan 29 yaşındaki adam hafta sonu tatilini de düğünlere harcayacak olmaktan şikayetçi. Hafta sonu dinlenmek veya daha az yorucu etkinlikler yapmak yerine düğünden düğüne koşturan Matt Tresslar yeni haftaya başlarken enerjisinin oldukça düşük olmasını bekliyor. Tresslar pek çok düğüne katılmak için Cuma iş çıkışı uzun otomobil yolculukları yapmayı göze almış. 

Arkadaşları tarafından eğlenceli ve ortamı şenlendiren biri olarak anıldığını söyleyen ve bu yüzden pek çok düğüne katılma teklifi alan Tresslar, “Sanırım yorgunluktan bu kez onları eğlendirecek gücü bulamayacağım” ifadelerini kullanıyor. 

Tresslar şakayla karışık bir şekilde artık düğüne giderken kiminki olduğunu hatırlamadığını düğünlere  düzenlendiği bölgelere göre isim verdiğini söylüyor. 28 yaşındaki Cody Clark’ın da bu yıl sonuna kadar katılması gereken 10 düğün var ve bu düğünlerin 5 tanesi geçen yıldan ertelenmiş.

HANGİSİ AŞILI HANGİSİ DEĞİL

İş seyahatine gider gibi düğünler için valiz yaptığını belirten Clark yaz tatili için kendine hiç vakit ayıramamaktan şikayetçi. Düğünlere katılmanın Covid açısından da psikolojik bir yönü var. ABD’de açık alanlarda maske takmak zorunlu değil. Aynı zamanda aşı olan insanların açık alanda maskelerini takmamaları da tavsiye ediliyor. Ama düğünlere katılan insanların hangilerinin gerçekten aşılı olduğu ve hangilerinin rol yaptığı ise davetliler için çözülmesi gereken bir bilmece.

Cody Clark düğünler için biletleri önceden aldığını ve otel rezervasyonlarını yaptırdığını söylüyor. Clark bu hazırlıklar için şimdiden kredi kartının limitini doldurmuş. 

Pandemiden dolayı düğünlerde giyecek doğru düzgün bir kıyafeti kalmadığını aktaran Rachel Star (28) Cuma günü kiraladığı kıyafetleri düğünde giydikten sonra pazartesi günü geri teslim ettiğini anlatıyor. 

Düğünlerin stresini sadece katılanlar veya evlenecekler değil aynı zamanda mekan sahipleri de yaşıyor. Pandemide pek çok personelini işten çıkarmak zorunda kalan ve devlet yardımları ile bir süre geçilen organizasyon firması sahibi Zoe Gallina şimdiden çiçek siparişlerine yetişemediklerini söylüyor. ABD’de devlet yardımları vatandaşları uzun süre idare edebildiği için pek çok kişi özellikle hizmet sektöründeki işlerine dönmüyor. 

Bu yaz düğün maratonunu koşacak ziyaretçiler ise kendi düğünlerini yaparken nasıl davranmaları gerektiğine dair pek çok ip ucu yakalıyor. Matt Tresslar kendi düğününü planlarken herkesin ulaşabileceği ortak bir nokta seçeceğini söylüyor. Pek çok düğüne katılması gereken başka bir davetli düğün maratoncusu ise, “Sadece birkaç arkadaş arka bahçede buluşsak harika olmaz mıydı?” diyor. (Büyük ihtimalle gelinin annesi bunu istemezdi) 

*Yukardaki derlemede yer alan bilgilerin tamamı The Washington Post’ta Ashley Fetters imzası ile yer alan ‘Good news: The weddings are back on! Bad news: You have to go to all of them’ isimli makaleden alınmıştır.