İstanbul'da 'Voldemort' bulutu şaşkınlığı! Sosyal medyada gündem oldu

İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur sırasında oluşan bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Bulutta beliren silüeti vatandaşlar Harry Potter evreninin kötü karakteri Voldemort'a benzetti. İşte şimşekler arasında oluşan o ilginç görüntü...

İstanbul’da dün akşam gökyüzünü art arda çakan şimşekler aydınlatırken, bazı noktalara yıldırım düştü.

Kuvvetli sağanak yağmurla birlikte kentte fırtına da etkili oldu. Bazı yerlerde fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, evlerin çatıları uçtu. Bir vatandaşın çektiği görüntülerde insan silüetine sahip bir bulut görüldü. Sosyal medyada konuşulan insan silüetli dev bulutun sebebi ise Havaforum tarafından, Yükselim Engellenmesi (Convective Inhibition) olarak belirtildi.

Bazı kullanıcılar korkunç yüzlü bulutu Nikola Tesla'ya benzetirken bazıları ise Harry Potter'in kötü karakteri Voldemort'a benzetti. Bulut paylaşımı 'Voldemort' etiketiyle Twitter'da TT oldu.ldu.

Görüntüler ise fırtınanın şiddetini gözler önüne serdi. Maslak’ta çekilen görüntülerde, şimşeklerle birlikte sağanak yağışın ve fırtınanın şiddeti kameraya yansıdı.

VOLDEMORT KİMDİR?

Lord Voldemort, J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin ortaya çıkma nedeni olan kurgusal karakterdir. Baş kahraman Harry Potter'la yüzleşen ve kitaptaki büyü dünyasının başına bela olan bu kötü karakter, çökük gözleri ve yılan gibi burnuyla Harry Potter evreninin korkulan yüzlerinden birisi olarak biliniyor.

İstanbul'da 'Voldemort' bulutu şaşkınlığı! Sosyal medyada gündem oldu - Resim : 1

NİKOLA TESLA KİMDİR?

Nikola Tesla, Sırp kökenli Amerikalı mucit, elektrik mühendisi, makine mühendisi ve fütürist. Günümüzde alternatif akım elektrik kaynağı sistemine verdiği katkılarla tanınmakta.

İstanbul'da 'Voldemort' bulutu şaşkınlığı! Sosyal medyada gündem oldu - Resim : 2

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul