Her gün bir yumurta yendiğinde...

HaberGlobal.com.tr
Yumurta Sağlık Haberleri
Her gün bir yumurta yendiğinde...

Temel besin kaynaklarından biri olan yumurta hem sağlıklıdır hem de formda tutar. İçinde birçok vitamin barındıran bu besin gerektiği kadar tüketildiğinde sağlık saçar.

Protein açısından zengin bir gıda olan yumurta, uzun süre tok tutması ve vücuda gereken miktarda enerjiyi sağlamasıyla kahvaltıların vazgeçilmezi.

Uzmanlara göre günde 1 yumurta yemek kalp sağlığı için de önemli.

Her ne kadar son dönemde fiyatları artsa da yine de yumurta en uygun fiyatlı besin kaynakları arasında. Ayrıca raf ömrü de uzun. Protein için pahalı yiyecekler alacağınıza yumurtayla da vücudunuz bu ihtiyacını giderebilir. Böylece para ve gıda israfından da kurtulmuş olursunuz.

Büyük bir yumurtada 70 kalori, 6 gram protein, 5 gram yağ yer alır. Karbonhidrat ise yoktur. Sarısında B12 vitamini bulunur.

Peki her gün 1 yumurta yerseniz vücudunuzda neler olur?

Ölçülü tüketildiğinde kalp sağlığını korur. Ancak kolesterol içerdiğini unutmayın. Bu yüzden günde 1 tane yumurta yetecektir. Eğer kalp sağlığıyla ilgili sorununuz varsa bu konuyu mutlaka doktorunuza danışın.

Nutrients dergisinde yayınlanan yakın zamanlı bir makaleye göre kalp sağlığına faydalı olan yumurta; dozunda yenildiğinde iltihaplanma, atardamarların sertleşmesi ve yüksek tansiyona da yol açmıyor.

D vitamini de bulunan yumurta kan basıncını da düzenlemeye yardımcı olurken bazı kanser risklerini de azaltıyor.

Günde 1 yumurta günlük vitamin ihtiyacımızın yüzde 6'sını karşılıyor. Ayrıca kemik sağlığı için de faydalı.

Yumurta sarısı ise göz için önemli olan karotenoid, lutein ve zeaksantin içeriyor. Görüşü artırıp yaşa bağlı yaygın göz hastalıkları riskini azaltıyor.

Tekrar belirtelim. Bunların hiçbiri tıbbi tavsiye değildir. Size neyin yararlı olup olmadığını ancak işin uzmanı doktorlar söyleyebilir.