Havalar nasıl olacak? Haber Global Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli "İyi haberi veriyorum" diyerek duyurdu!

Bünyamin Sürmeli hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Ülke genelinde kavurucu sıcaklar etkisini sürdürüyor. Haber Global Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli önümüzdeki günlerde havaların nasıl olacağına ilişkin canlı yayında son tahminleri aktardı.

Haber Global Meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli önümüzdeki günlerde havaların nasıl olacağına ilişkin son bilgileri Haber Global canlı yayınında aktardı.

Önümüzdeki günlerde havanın nasıl olacağına ilişkin "İyi bir haberim var" diyen Sürmeli, "Ağustos ayının projeksiyonları, işte mevsim modeller de çıkmaya başladı. Şu anki son verilerde Avrupa'da hissedilir bir azalış var sıcaklıkta. Zaten Orta ve Kuzey Avrupa'dan izleyen izleyicinin şu anda fark ediyorlardır o sıcaklığın azalışını. Şu anda biz daha çok Avrupa'nın güneyiyle biz de bu sistemleri net bir sıcak sistemlerin Avrupa'nın biraz daha durulmasıyla beraber bizim de artık sistemleri biraz daha az alacağımız biraz daha hani en azından temmuzdaki kadar kuvvetli olmayacağı yönünde. Yine yansıtacağı yine normallerin üzerine yine sıcak hava dalgalarını görebiliriz ama temmuz kadar yormayacağını bekliyoruz. Hem yerel sıcak sistemlerin sayısı bakımından hem de gücü bakımından en daha makul seviyelerde kalmasına tahmin ediyoruz, umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Haber Global TV

hava Bünyamin Sürmeli meteoroloji