Ford'un efsane başkan yardımcısı traktör kazasında hayatını kaybetti

Ford'un efsane başkan yardımcısı traktör kazasında hayatını kaybetti

Ford Motor'da çok büyük işlere imza atan Richard Parry-Jones Galler'de trajik bir biçimde hayatını kaybetti. 

Otomobil dünyası Ford Motor'un eski başkan yardımcılarından Richard Parry-Jones'un trajik ölümüyle sarsıldı.

Otomobil endüstrisine kattıklarıyla adından söz ettiren Parry-Jones, doğduğu yer olan Galler'de geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybetti. 

Ford Motor Company'nin eski başkan yardımcısı olan Richard Parry-Jones'un ölümü kimliğinin belirlenememesi nedeniyle 2 gün sonra duyurulabildi.

Geçen cuma günü Kuzey Galler Polisi, 69 yaşındaki bir adamın Barmouth'taki özel bir arazide bir traktörün karıştı kaza sonucu öldüğünü duyurdu. Polis, adamın kimliğinin tespit edilemediğini açıkladı. Daha sonra ölen kişinin  Richard Parry-Jones olduğu anlaşıldı.

Ford Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford, Parry-Jones'u "Sektörde silinmez bir iz bırakan ender bir yetenek" olarak tanımladı. 

Parry-Jones, Ford'da 30 yıldan fazla üst düzey yönetici pozisyonlarında çalışmış ayrıca 10 yıl boyunca baş teknik sorumlu olarak görev yapmıştı. 

Bill Ford onu anlatırken "Dinamik ve sürmesi inanılmaz eğlenceli otomobiller üretme konusunda esrarengiz bir his veren bir virtüöz" ifadesini kullandı. 

Ford'un Mondeo, Focus, Ka ve Puma da dahil olmak üzere dikkat çeken araçlarının sorumlu geliştirme ekiplerine liderlik yaptı. 

Nadir bir yetenek olarak tanımlanan Parry-Jones, yetenekli bir mühendis olmanın yanı sıra yetenekli bir sürücü ve iletişimciydi de. Baş mühendisi olduğu Mondeo projesinde bu özelliklerinin hepsini görmek mümkün olmuştu. 

2007'de Ford'dan ayrıldıktan sonra Marshall Motor Holdings'in icracı olmayan başkan görevini yapmıştı. 

Son dönemde emekli olan Richard Parry-Jones, Galler'de çiftlik hayatı yaşıyordu.

Kaynak: Haber Global TV

Galler 2021'de hayatını kaybeden ünlüler