En uzun ve en kısa oruç hangi şehirlerde tutulacak?

En uzun ve en kısa oruç hangi şehirlerde tutulacak?

Ramazanın ilk günü en uzun oruç 15 saat 37 dakika ile Sinop'ta tutulacak. En kısa orucu ise 15 saat 7 dakikayla Hataylılar tutacak. Norveç'in Tromso şehrinde ise 17 saat 56 dakika oruç tutulacak.

Müslümanlar için büyük öneme sahip ramazan ayı başladı. Milyonlarca Müslüman, ilk orucu için 23 Nisan'ı 24 Nisan'a bağlayan gece sahura kalktı.

Ramazanın birinci gününde ilk imsak Iğdır'da saat 03.33'te, son imsak ise İzmir'de 04.46'da başladı. İlk iftar saat 18.55'te Hakkari'de, son iftar ise 20.11'de Edirne'de yapılacak.

EN UZUN ORUÇ SİNOP'TA TUTULACAK

Yine ilk gün, Sinoplu vatandaşlar 15 saat 37 dakika oruç kalarak en uzun orucu, Hataylı vatandaşlar ise 15 saat 7 dakikayla en kısa orucu tutacak. Ramazan'ın son günü Sinop'ta 16 saat 58 dakika oruç süresiyle yine en uzun oruç tutulacak. Hatay ise 16 saat 9 dakikayla en kısa orucu tutacak.

Ramazan ayının ilk günü Gabon'un Libreville şehrinde 13 saat 26 dakika, kuzeyde Norveç'in Tromso şehrinde ise 17 saat 56 dakika oruç tutulacak.

KADİR GECESİ 19 MAYIS'TA İDRAK EDİLECEK

Ülke genelinde camilere ilişkin alınan koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşlar, teravih namazı, mukabele ve itikaf gibi ibadetlerini evlerinde ifa edecek.

Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, ramazanın 27'nci gecesine denk gelen 19 Mayıs'ta idrak edilecek.

Ramazan ayının ardından 24 Mayıs'ta ise Müslümanların büyük sevinçle karşıladığı Ramazan Bayramı'na girilecek. Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yılki fitre bedeli, 27 lira olarak açıklandı.

ramazan oruç