Ekmek arası yumurta salatası... Tiktok'tan çıktı, tüm dünyayı esir aldı

Yumurta TikTok
Ekmek arası yumurta salatası... Tiktok'tan çıktı, tüm dünyayı esir aldı

Sosyal medya uygulaması Tiktok'ta yayınlanan bir videoyla ekmek arası yumurta salatası bir anda popüler oldu... Peki nasıl yapılıyor? İşte tarifi...

Tiktok'ta yayınlanan bir videoyla yayınlanan ekmek arası yumurta salatası bir anda tüm dünyaya yayıldı. Yapması da çok kolay olan protein dolu bu yiyecekte mayonezin yerine yumurta alıyor.

Peki ekmek arası yumurta salatası nasıl yapılıyor?

1. Orta boy tencerede suyu kaynatın, içine 3 büyük yumurta koyun ve 6,5 dakika pişirin.

2. Yumurtalar pişerken yumurtaların sığacağı büyüklükte bir kâse buzlu su hazırlayın. Yumurtayı piştikten sonra buzlu suyun içinde 3 dakika bekletin.

3. Yumurtalı buzlu sudan çıkardıktan sonra kesme tahtası üzerinde soyun ve bıçakla her birini 4 parçaya ayıracak şekilde doğrayın.

4. Doğradığınız yumurtaları bir karıştırma kabına koyun. Üzerine tercihinize göre hardal ya da mayonez koyun. Keskin bir tat istiyorsanız bir tutam sirke de ekleyin. Turşu tadı da olsun diyorsanız içine kornişon, zeytin ya da kapari doğrayabilirsiniz.

5. Bir arpacık soğanı, kırmızı soğan, kereviz ya da rezeneyi ince ince doğrayıp kâseye ekleyin.

6. Dereotu ya da maydanozdan birini seçip bir avuç olacak kadar doğrayıp içine katın. İyice karıştırıp üzerine tuz ve karabiber serpin. Kuru geldiyse üzerine biraz zeytinyağı ekleyip yine karıştırın.

7. Kızarmış ekmek ya da sandviç ekmeğinin arasına bu karışımı ekleyip afiyetle yiyin.

Kaynak: Haber Global TV

yumurta yemek tarifleri TikTok