Deepfake'e otantik şoku! Elon Musk etkisi!

Elon Musk
Deepfake'e otantik şoku! Elon Musk etkisi!
Fotoğraf: DepoPhotos

İmaj manipülasyonu ve dezenformasyonun istila ettiği bir dünyada "otantik" kelimesi, 2023 yılında ABD’de Merriam-Webster sözlüğünde en çok aranan kelime oldu.

Merriam-Webster tarafından yapılan basın açıklamasına göre, internet ortamında kendi platformunda 'otantik'in en çok aranan kelime olduğunun belirlendiği duyuruldu.

Bunun en çok aranan kelime olmasının, Amerikalıların yapay zekâ, kimlik ve sosyal ağlar konusundaki tartışmalarla ilgili endişelerini yansıttığı düşünülüyor.

Referans kitaplarıyla ve çoğunlukla sözlükleriyle tanınan yayınevine göre, bu yıl, şarkıcı Taylor Swift gibi ultra-medya kişilikler, otantik olmanın önemini vurguladı. İş dünyasının patronu Elon Musk da liderleri ve karar alıcıları sosyal ağlarda kendilerini "otantik" bir şekilde ifade etmeye çağırdı.

Çevrimiçi arama sayısı bakımından "Otantik", ses veya video içeriğinin sofistike ve aldatıcı bir şekilde taklit edilmesi anlamına gelen "deepfake" sözcüğünü geride bıraktı. 

Yayınevine göre, bu da gösteriyor ki teknoloji, ilerlemeye devam ettikçe daha fazla insanın güvenini kazanmaya başlıyor.

3’üncü Charles’ın mayıs ayında Birleşik Krallık tahtına geçmesiyle "taç giyme töreni" ifadesi de en çok arananlar arasında yer aldı.

 

Kaynak: Ajans Bizim