Çocuğun annesini sadece yüksek IQ'su olanlar 5 saniyede buluyor

Zeka bulmacası Zeka testi
Çocuğun annesini sadece yüksek IQ'su olanlar 5 saniyede buluyor

Bu bulmacayı yalnızca keskin zekaya sahip kişiler çözebilir. Resimdeki iki kadın arasında çocuğun gerçek annesini 5 saniye içinde bulabilir misiniz?

Resimdeki kadınlardan hangisi çocuğun gerçek annesi! Bulmacaya çözmek için 5 saniyeniz var.

Çocuğun annesini sadece yüksek IQ'su olanlar 5 saniyede buluyor - Resim : 1

Bu zihin bulmacası, zekâ seviyenizi çözerken verdiğiniz kararlara göre zekâ seviyenizi test etmenin eğlenceli bir yolu. Bu tür IQ bulmacalarında problemi dikkatli bir şekilde analiz etmeniz, analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanarak cevaba ulaşmanız gerekir. Zekâ bulmacaları, bulmacalara eğlenceli bir unsur ekleyerek basit bir bilmeceyi daha ilginç hale getirir. Cevap tam gözünüzün önünüzde olmayacağından, yaratıcı bir şekilde çözüme ulaşmayı düşünmeniz yardımcı olacaktır.

Bu bulmaca zekâ seviyenizi test etmek için oluşturuldu. Resimde, bir odada karşılıklı oturan iki kadının bulunduğunu, küçük bir çocuğun ise yerde oyuncaklarıyla oynadığını görüyorsunuz. Ancak kadınlardan yalnızca biri çocuğun gerçek annesi. Bulmaca, "Anne kimdir?” sorusunu sorarak muhatabını 'gerçek anne'yi bulmaya zorluyor.

Cevap sandığınız kadar basit olmadığından bu bulmacayı cevaplamadan önce görsele çok dikkatli bakmanız gerekiyor.

Eğer yanıtı 5 saniyede bulduysanız tebrikler. Bulamadıysanız endişe etmeyin, yanıt haberimizin devamında.

Gerçek anneyi bulamayanlar için bir ipucu verelim. Kadınların ve çocuğun oturuş şekline dikkatlice bakarsanız çocuğun annesini tespit edebilirsiniz.

İŞTE BULMACANIN YANITI

Sol tarafta oturan kadının oturuş şekli bir annenin çocuğunu koruma yönündeki doğal arzusunu yansıtıyor. Soldaki kadının duruşu koruyucu ve hafifçe öne eğilmiş.

Ayrıca çocuklar genellikle ebeveynleriyle yüz yüze oynarlar. Küçük çocukların oyun oynarken ya da bir tür aktivite yaparken anneleri yanındaysa anneleriyle yüzleşmeleri oldukça doğaldır. Ayrıca çocuğun ve soldaki kadının saç rengi de eşleşiyor.

Çocuğun annesini sadece yüksek IQ'su olanlar 5 saniyede buluyor - Resim : 5

Kaynak: Haber Global TV