Çiğ börek (Çibörek) nasıl yapılır? İşte Tatar usulü için malzemeler ve püf noktaları

Çiğ börek (Çibörek) nasıl yapılır? İşte Tatar usulü için malzemeler ve püf noktaları

İncecik puf puf kabaran hamurları ve içindeki nefis kıymalı malzemesiyle yağda kızartılmış ama yağ çekmemiş bir çiğ börek nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? İşte tüm detaylar…

Çiğ börek orjinal adı ile çibörek binlerce yıl önce Orta Asya’da yaşayan Kırım Tatarlarının hamurunda sadece un, tuz ve su kullandıkları ve içine kıyma ekleyerek yağda pişirdikleri bir börek çeşididir. 

Tatar Türkçesinde lezzetli börek anlamına gelen 'çibörek', dilimize zamanla çiğ börek olarak yerleşmiştir. Peki, Tatar usulü çiğ börek (çibörek) nasıl yapılır?

ÇİĞ BÖREK İÇİN MALZEMELER

4 su bardağı un,

Aldığı kadar su,

Tuz.

İÇ HARCI İÇİN 

250 gr. dana kıyma,

1 soğan,

Karabiber,

Tuz,

1 kase su.

KIZARTMAK İÇİN

Sıvı yağ.

ÇİĞ BÖREK TARİFİ YAPILIŞI

1. Tezgahın üzerine koyduğunuz unun ortasını açın.

2. Tuzunu ekleyin ve kıvam alana kadar su ilave ederek yoğurun.

3. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.

4. Hamuru küçük eşit parçalara bölün.

5. Küçük hamurları oklava yardımıyla açın.

6. Açtığınız hamurların içine iç harcı ekleyin.

7. Hamurları yarım ay olacak şekilde kapatın. 

8. Kızgın yağda çiğ böreklerin her iki tarafını altın rengi olana kadar kızartın.

9. Fazla yağını almak isterseniz, kızarttığınız börekleri havlu kağıt üzerinde 1-2 dakika bekleterek servis yapın.

PÜF NOKTASI

Hamurların her iki tarafını kızgın yağda en fazla 1 dakika tutun.

Çiğ böreğin kıymalı içi orjinal tarife göre yapıldığında sulu olmalıdır.

Kaynak: Haber Global TV

çibörek