Bakan Kurum: Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 4 Haziran'da

Murat Kurum
Bakan Kurum: Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 4 Haziran'da

Bakan Kurum, Marmara Denizi'nde görülen deniz salyası sorununa ilişkin, tüm tarafların katılımıyla 4 Haziran'da "Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" yapacaklarını, 6 Haziran'da da "Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı"nı kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, deniz salyasının (müsilaj) Türkiye'nin denizlerini tehdit eden önemli sorunlardan birisi olduğunu belirterek, Marmara Denizi'nde görülen çevresel soruna "ortak akılla" çözüm üreteceklerini ifade etti.

Küresel ısınma sonucu deniz suyu sıcaklığındaki yükselme, denizdeki durağanlık ve kirliliğin müsilaja yol açan nedenler olarak öne çıktığını kaydeden Kurum, 300 kişilik ekiple Marmara Denizi'nde 91 noktayı, karada da tüm arıtma tesislerini ve kirlilik kaynaklarını denetlediklerini bildirdi.

 

Bakan Kurum: Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 4 Haziran'da - Resim : 1

Çalışmaları yerel yönetimlerle ve üniversitelerle birlikte yürüttüklerini belirten Kurum, bu konuda belediyelere büyük işler düştüğünü vurguladı.

Bakan Kurum, "Çözüme herkesi dahil ederek tüm tarafların katılımıyla 4 Haziran'da 'Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri' çalıştayımızı yapacağız. 6 Haziran'da da 'Marmara Denizi'ni Koruma Eylem Planı'nı kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

 

Bakan Kurum: Marmara Denizi'nde Müsilaj Sorunu ve Çözüm Önerileri Çalıştayı 4 Haziran'da - Resim : 3

Kaynak: AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Marmara Denizi müsilaj deniz salyası