Cep telefonuna yansıdı: Ayı ve yavrusu Safranbolu’da şehre indi

Yaşam Haberleri Karabük

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde ormandan şehre inen ayı ve yavrusu cep telefonu ile görüntülendi.

Olay, saat:07.30 sıralarında Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Seyir halindeyken bir evin bahçe duvarına tırmanmaya çalışan yavru ayıyı gören aracın sürücüsü hızını yavaşlatırken, yanındaki arkadaşı cep telefonu ile kayda girdi. Bir süre sonra duvarda beliren anne ayı ağzıyla ısırarak yavrusunu yukarıya çekmek istedi ancak başarılı olamadı.

Yanına indikten sonra duvarı aşıp tekrar bahçeye geçen annesinin peşinden gidemeyince yolda koşmaya başlayan yavru ayı park halindeki otomobilin üzerine çıkarak, bahçeye geçmek istedi. Kısa süreli panik yaşayan sürücü ve arkadaşı güzergahlarına devam ederken, kaydın sona ermesiyle ayı ve yavrusunun akıbeti ise bilinmiyor.

TÜRKİYE'DE AYI NEREDE YAŞAR?

Ülkemizde görülen bozayı alt türü Avrasya bozayısıdır. Bu alt tür Türkiye'de Karadeniz Bölgesi, Toros'lar, İç Ege Dağları ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yayılış gösterir. Türkiye'deki popülasyonlarının ise 3.000-5.000 arasında olduğu düşünülüyor.

AYI NE SEVMEZ?

Çam ormanlarının olduğu, yüksek rakımlı bölgelerde karşınıza ayı çıkarsa yapılması gerekenlere kısaca değinelim. Öncelikle ayılar gürültüyü, uğultuyu ve alışık olmadıkları sesleri hiç sevmezler. O ortamdan uzaklaşıp ormanın derinliklerine doğru giderler. Adeta rahatsız edilmek istemezler.

KUTUP AYISI İNSANA SALDIRIR MI?

ABD'nin kuzeybatı ucundaki Alaska eyaletinde ölümle sonuçlanan kutup ayısı saldırısı çok sık rastlanan bir şey değil ama uzmanlar buzların erimesi hızlandıkça ayılarla insanların daha sık karşılaşmasının kaçınılmaz olacağına dikkat çekiyor.

Cep telefonuna yansıdı: Ayı ve yavrusu Safranbolu’da şehre indi - Resim : 1

 

 

Kaynak: İHA

Karabük Safranbolu ayı yavru