'Cehennemden gelen ev'e 625 bin dolar teklif ettiler!

'Cehennemden gelen ev'e 625 bin dolar teklif ettiler!

ABD'de konuta olan talebin artmasıyla fiyatlarda büyük artışlar yaşanıyor. Bu durumu test etmek isteyen bir emlakçı 5 yatak odalı ancak kullanılmaz haldeki bir evi 590 bin dolardan satışa çıkardı.

Normalde aynı özellikte evlerin değeri 750 bin ile 800 bin dolar arasında değişiyor.

Ancak bu evin diğerlerinden bir farkı var. O da vandalizme uğraması. Kapıdan başlayarak evin hemen hemen her tarafında vandalizmin izlerini görmek mümkün. Ayrıca evin içinde ve çevresinde ölü hayvan kalıntıları ve ağır bir koku da var. 

'Cehennemden gelen ev' olarak nitelendirilen 5 yatak odalı müstakil evin bodrumunda içi tıka basa etle dolu ama çalışmayan bir dondurucu bile var.

Evi satışa koyan emlakçı Mimi Foster, evin tarifinde de bu detayları saklamadı. Hatta ev için "Kendi küçük cehenneminize sahip olmayı ve onu bir cennet parçasına dönüştürmeyi hayal ediyorsanız, o zaman başka yer bakmayın" yazdı. 

Alıcıların ne kadar ileri gidebileceğini test etmek isteyen Foster evin hikayesini de anlattı. 

Eyalet dışında yaşlı bir adama ait olan ev, 10 yıllığına bir kişiye kiralanmış. Kiracı 2019 sonbaharında kira ödemediği için tahliye edilmiş. Daha sonra eşyasını alabilmesi için eve girmesine izin verilen kiracı siyah sprey boyayla evdeki hemen hemen her yere yazılar yazmış. 

Ev sahibi evi  tekrar kiralayamayınca evi ipotek ettirmiş. İpoteği de ödeyemeyince haciz tehlikesiyle karşı karşıya kalmış. Tam da o sırada kovid-19 salgını nedeniyle hacizlere yasak gelince evi kurtulmuş.

Ev sahibi evi tamir ettirip satmak istedi ancak başarılı olamadı. Burada devreye emlakçı Foster girdi. Evin sahibiyle oturup ipoteği, hacizleri, tapu masrafını, komisyonları, maliyetleri ve geriye dönük vergileri hesaplayarak ev için fiyat belirledi.

Ev sahibi, emlakçıdan evi görmeyen alıcılardan gelen teklifleri kabul etmemesini istedi. Denver'dan bir yatırımcı 625 bin dolar teklif etti, ancak evi görmediği için teklifi kabul edilmedi. Emlakçı ise şaşkın. Bu kullanılmaz haldeki ev için bile teklifler gelmesini inanılmaz buluyor. 

Kaynak: Haber Global TV

emlak piyasası ABD Amerika Birleşik Devletleri