Bu yemeğin fiyatı 900 lira! Yemek herkese nasip olmuyor!
Elazığ yöresine özgü bir yemek çeşidi olan ve 3 saatte pişen Palu tavayı yemek isteyen vatandaşlar kasaplara 1 gün önceden sipariş veriyor.
Gastronomi sıralamasında Türkiye’de ilk sıralarda yer alan Elazığ, yöresel yemekleriyle dikkat çekiyor. Özellikle Murat Nehrinin hayat verdiği, tarihin tanığı ve yaşayanı olan, evliyalar diyarı Palu ilçesinden adını alan Palu tava, yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez damak tatları arasında yer almaya devam ediyor.
Palu tavanın Elazığ’ın Palu ilçesine ait bir yemek olduğunu aktaran kasap Mahmut Güneş, “Palu tavanın altında sadece biber üstünde ise kuzu eti olur. Tavanın içerisinde genellikle kuzunun kol kısmı, pirzola ve kaburga kısmı kullanılmaktadır. Tavanın eti genellikle küçük kuzulardan seçilir. Öyle seçilmesinin en büyük nedeni de daha yumuşak ve nazik pişmesinden dolayıdır.