Bu matematik sorusunu deneyenlerin sadece yüzde 1'i çözebildi!

Zeka testi
Bu matematik sorusunu deneyenlerin sadece yüzde 1'i çözebildi!

Bu matematik bulmacası en zekiler için bile zorlayıcı. Resimdeki nesnelerin değerlerini bulup sonuca ulaşabilir misin?

Zekâ oyunları, düşünme becerilerimizi geliştirmenin eğlenceli ve zorlu bir yoludur. Bir denklemi çözmek, gizli bir nesneyi bulmak veya çözümü kırmak gibi birçok farklı biçimde karşımıza çıkar.

Popüler zekâ oyunlarından biri, resimde sunulan nesnelerin değerlerini bulmanızı istiyor. İnterneti kasıp kavuran bu test bildiğiniz matematik.

Bu matematik sorusunu deneyenlerin sadece yüzde 1'i çözebildi! - Resim : 1

Resimdeki nesnelerin değerini bulmak, gözlem ve hesaplama becerilerinizi geliştirmenin harika bir yoludur. Ayrıca çözümü belirlemek için genel kültür bilginizi de kullanmanızı gerektirir. Bu da daha eleştirel ve yaratıcı düşünmenize yardımcı olabilir.

Zekâ oyunları aynı zamanda ruh halinizi iyileştirmenin harika bir yoludur çünkü bir şeyi başarmak dopamin seviyesini artırır ve kişiyi daha sıkı çalışmaya motive eder.

Sorumuza dönersek...

Üç mısır koçanının toplamı 75 ediyor. Bir mısır koçanı ile 2 patlamış mısırın toplamı ise 65.

2'yi gösteren saat, patlamış mısır ve mısır koçanının toplamı ise 47.

O halde 3 mısır koçanı + 2 patlamış mısır + 5'i gösteren saat kaç eder?

Bu soruda süre yok, çünkü bulması gerçekten vakit alacak. Testi çözmeye çalışanların sadece yüzde 1'i doğru sonuca ulaşabildi.

Zekâ, mantık ve yaratıcı düşünmeyi birlikte kullanmanızı gerektiren bu soruyu çözebildiyseniz bravo size. Çözemediyseniz üzülmeyin, işte yanıt.

ÇÖZÜM

3 mısır koçanının toplamı 75 ediyor. Her bir mısır koçanı 25'e eşittir.

Bir mısır koçanı 25 ise, ikinci sıradik soruyu 25 + 2 patlamış mısır: 65 olarak denkleme çevirebiliriz. Bir patlamış mısırın değerini bulmak için 65'ten 25'i çıkarıp sonucu 2'ye bölmemiz yeterli. Yani bir patlamış mısır 20'ye eşit.

Bu matematik sorusunu deneyenlerin sadece yüzde 1'i çözebildi! - Resim : 5

Üçüncü sıradaki soruya gelelim. Bir mısır koçanının değerinin 25 olduğunu bulmuştuk. Patlamış mısırın değeri ise 20'ydi.

O halde 3. sırayı 2'yi gösteren saat + 20 + 25 = 47 olarak denklemleştirebiliriz. Bu durumda 2'yi gösteren saatin değeri de 2 olur.

Son sıradaki soruya ise elimizdeki verilerle denkleme çevirirsek 3 mısır koçanı yerine 75, iki patlamış mısır yerine 40 koymamız gerekiyor. Saat 5'i gösteren saat yerine ise ne koyacağız? Bir önceki sırada yer alan soruda 2'yi gösteren saatin değerinin 2 olduğunu bulmuştuk. Bu durumda 5'i gösteren saatin değeri de 5 olmalı.

Bu verilere göre son denklem şu şekilde oluştu:

75 + 40 x 5: ?

Matematikteki işlem sırası gereği önce 40 ile 5'i çarpıp çıkan sonucu 75'le toplayarak çözüme ulaşıyoruz.

Yani çözüm 75 + 200 = 275

Kaynak: Haber Global TV

zeka testi optik illüzyon IQ testi beyin jimnastiği