Başak Şengül: Kendimi masa başı bir iş yaparken düşünemedim

Haber Global
Başak Şengül: Kendimi masa başı bir iş yaparken düşünemedim

Haber Global'in yeni yüzü Başak Şengül, Mesele programıyla haftada 3 gün ekranlarda olacak. Başak Şengül ekran macerasını ve hakkında bilinmeyenleri anlattı.

Haberci olmaya nasıl karar verdiniz?

Küçük yaştan itibaren hep baskın bir merak duygusu vardı bende. Tüm elektronik cihazların, çantaların ve dolapların içini, insanların düşündüklerini merak ederdim. Akılda hep bir soru vardı. Lise yıllarımda kendimi çeşitli mesleklerde hayal ettim. Bankacı olduğumu hayal ettim, zihnimde oturmadı; hukukçu, doktor, eczacı, mühendis hiçbiri olmadı. Şimdi anlıyorum ki merak duygum yaşam boyu öğrenmeye açık ve hevesli olduğuma işaretti. Ve kendimi hiç masa başı bir iş yaparken düşünemedim. Sonra “Ne beni mutlu eder?” diye çevremi gözlemlerken, araştırmacı gazetecilik ilgimi çekti. Özellikle duayen isimlerden Uğur Dündar bir orada bir buradaydı ve hep yeni bir olayın, yeni bir hikâyenin peşindeydi. Bana da ilham oldu galiba. Ben de hikayelerin ve olayların peşinde koşmalı, hayatı farklı yönleri ile görmeli, tanımalı, öğrendiklerimi anlatabilmeliyim diye düşündüm. Bu hedefle İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nü bitirdim. Ve işte buradayım.

Başak Şengül: Kendimi masa başı bir iş yaparken düşünemedim - Resim : 1

Tartışma programlarında farklı görüşten insanlar konuşurken birden olaylar çığırından çıkabiliyor. Böyle durumları idare etmenin sırrı ne?

Uzun yıllar tartışma programlarında konuklarımızla sohbet ettim. Bundan sonra da Haber Global'de "Mesele" adlı programımızda gündemi yorumlamayı, konuşmayı sürdüreceğiz. Tabii tansiyonun fırladığı, seslerin yükseldiği anlar yaşanabiliyor bu formattaki programlarda. “Bunu idare etmenin bir sırrı var mı?” bilemiyorum ama o anların yaklaştığını hissedersem bazen önüne geçmek için manevra yapıyorum. Karşılıklı görüşleri ifade etmek bu işin doğası, tartışma hararetlenebilir de, yeter ki kişiselleştirme ve bunun üzerinden hakaret olmasın... Öyle zamanlar, derin bir nefes alıp ortamı yatıştırma zamanları...

Başak Şengül: Kendimi masa başı bir iş yaparken düşünemedim - Resim : 2

Yıllardır ekranlardasınız, peki ekranlarda olmadığınız zaman sizi nerede bulabiliriz?

Evde bulabilirsiniz, ara sıra sosyalleştiğim de oluyor. Bazen sosyal medyada dolaşırken de bulabilirsiniz ama daha çok oralarda olup biteni izlemeyi sevdiğimi söylemeliyim, pek paylaşım yapmıyorum.  Pandemi sonrasında, henüz tekrar adım atamadım ama umuyorum spor salonunda da karşılaşabiliriz bir ara… :)

Başak Şengül: Kendimi masa başı bir iş yaparken düşünemedim - Resim : 3

Bize bilmediğimiz bir yönünüzden bahseder misiniz?

Lise ve üniversite döneminde lisanslı voleybol oynadım. Epey uzun zaman kickboks ve Wing Chun çalıştım (Wing Chun savunma sanatı için Ip Man film serisi dersem bazılarının zihninde canlanabilecektir). Spor yaparken savunma da öğreneyim dedim. İşin içine girince de çok keyif aldım.

Kaynak: Haber Global TV

Başak Şengül Haber Global medya