Balıkesir'de gün geceye döndü

Balıkesir Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bursa

Balıkesir'in Edremit ilçesinde öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış cadde ve sokaklara adeta derelere dönüştürdü. Vatandaşlar sular altında kalan cadde ve sokaklarda zor anlar yaşadı. Yağış anında adeta gün geceye döndü.

Balıkesir'in Edremit ilçesinde öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış şiddetini lodos ile artırarak su baskınlarına neden oldu.

İlçenin Çayiçi Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı sular altında kaldı. Şehrin yağışlar karşısında yetersiz kalan altyapısı özellikle sürücülere ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Yağış nedeniyle ilçe Merkezi adeta sular altında kaldı. Ekipler yoğun bir şekilde su baskınlarının zarar verdiği bölgelerde çalışmalarına başladı. Yağışların akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

METEOROLOJİ'NİN BÖLGE İÇİN UYARILARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün dün bölge için geçtiği uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 11.11.2023 Cumartesi günü Marmara Bölgesi ile Kuzey Ege’de güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, Marmara’da yer yer 90 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilmişti.

BURSA, YALOVA VE KOCAELİ İÇİN DE UYARI GEÇİLDİ

Bursa, Yalova ve Kocaeli için de uyarı geçen Meteoroloji'den şu açıklama yapıldı:

Yapılan son değerlendirmelere göre, bugün gece saatlerine kadar Bursa, Yalova ve Kocaeli'nde kuvvetli (21-50 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: İHA