İstanbul'da Küçükçekmece Gölü üzerinde hortum oluştu

İstanbul küçükçekmece Meteoroloji Genel Müdürlüğü

Kent genelinde öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağış sonrası Küçükçekmece gölü üzerinde oluşan hortum paniğe yol açtı. Kısa süreli etkili olan hortum daha sonra kaybolurken, o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından öğle saatlerinde İstanbul genelinde sağanak yağış etkili oldu.

İstanbul'da Küçükçekmece Gölü üzerinde hortum oluştu - Resim : 1

Sağanak yağış sonrası Küçükçekmece Gölü üzerinde oluşan hortum kısa süreli paniğe yol açtı. Bir süre görünen hortum daha sonra gözden kayboldu. Yaşanan o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

İstanbul'da Küçükçekmece Gölü üzerinde hortum oluştu - Resim : 2

Öte yandan, öğle saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağışın gün içerisinde kent genelinde etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL İÇİN PEŞ PEŞE UYARILAR GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, bugün öğle saatlerinden itibaren İstanbul’da lodos fırtınası ve sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de İstanbul için 'turuncu' kodlu bir uyarı geçti. Uyarıların ardından kentte yer yer kuvvetli yağış ve rüzgar etkili oluyor.

METEOROLOJİ'NİN YENİ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son uyarıda, "Meteoroloji radarından alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, önümüzdeki 3 saatlik periyotta İstanbul il genelinde kuvvetli (21-50 kg/m2) batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. 

Kaynak: İHA