Azerbaycan'da halk, Türk dizilerini kendi dizileri olarak görüyor

Azerbaycan'da halk, Türk dizilerini kendi dizileri olarak görüyor

Kardeş ülke Azerbaycan'da Türk dizileri, özellikle de tarihi diziler ilgiyle izleniyor. Hem Azerspace uydusu hem de kablolu televizyonlarda çok sayıda Türk kanalının yer aldığı Azerbaycan'da halk, Türk dizilerini kendi dizileri olarak görüyor...

Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Çukur, Hercai, Mucize Doktor, Benim Adım Melek, Seksenler, Arka Sokaklar, Afili Aşk gibi diziler, Azerbaycan'da en çok rağbet gören yapımlar arasında ama Azerbaycan halkı, özellikle tarihi dizilere ilgi gösteriyor. Azerbaycan'da en popüler yapımlar, Payitaht Abdülhamid ve Diriliş Ertuğrul.

Payitaht Abdülhamid'de Azerbaycanlı hayırsever Zeynelabidin Tağıyev karakterine yer verilmesi, dizinin Azerbaycan'daki popülaritesini daha da artırdı. 

Dizinin bahsi geçen bölümünde Tağıyev'in Sultan'a Azerbaycan Türkçesine çevrilmiş Kur'an hediye ettiği ve Azerbaycanlı bir annenin mektubunu Sultan'a okuduğu sahneler, Azerbaycan basınında ve sosyal paylaşım sitelerinde günlerce konuşuldu. 

Diriliş Ertuğrul ise Azerbaycanlı şarkıcı Şemistan Alizamanlı'nın dizide ozan rolüyle konuk oyuncu olarak yer almasıyla manşete çıktı. Alizamanlı, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada Azerbaycan ve Türkiye'nin ortak kök, tarih ve kültüre sahip olduğunu belirtip "Bu nedenle Türk dizileri Azerbaycan'da büyük ilgiyle izleniyor," dedi. Alizamanlı, dizide rol olmasına da değindi: "Azerbaycan'a olan sevgiyi dizi setinde bir kez yaşadım. Beni büyük sevgi ve saygıyla karşıladılar. Dizinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ beni evinde misafir etti. Bu, Azerbaycan'a olan sevginin bir göstergesiydi." 

Yayında olan dizilerin yanı sıra Kurtlar Vadisi, Muhteşem Yüzyıl, Söz, Yaprak Dökümü gibi diziler, final yapmasına rağmen halen ülkede popülaritesini koruyor ve internet üzerinden izleniyor. AA

Kardeş ülke Azerbaycan Azerbaycan Türk dizileri