Ayşen Tok yorumladı: Satürn'ün retrosu bitti! Burçlara etkisi nasıl olacak?

Ayşen Tok yorumladı: Satürn'ün retrosu bitti! Burçlara etkisi nasıl olacak?

1 Mayıs itibarıyla retro pozisyona geçen Satürn, ileri hareketine başladı. Vedik Astrolog Ayşen Tok, bu gökyüzü olayını Vedik (Hint) astrolojisine göre yorumladı.

Satürn, bizlere büyük dersler veren, yaşamlarımızda derin izler bırakan karmanın efendisidir. 2017 yılının Ekim ayından bu yana bulunduğu Yay burcunda, 1 Mayıs 2019 itibarıyla retro (geri) hareket eden Satürn ileri harekete geçti.

Halkalı gezegen Satürn'ün, Rasi haritada (doğum haritası) natal ay (ay burcu) ve lagnadan (yükselen burç) itibaren 3'üncü, 6'ncı ve 11'inci evlere yerleşmesi olumlu etkiler verirken, gezegenin 1'inci, 4'üncü, 7'nci ve 10'uncu evlerde yerleşmesi ise olumsuz gelişmelere neden olur.

Satürn, güçlü ve dirençli iradeyi, sabrı temsil eder. Rasi haritada retro pozisyonda bulunan Satürn, dikkat dağınıklığına ve sabırsız davranışlara neden olabilir. Ancak bu durum gezegenin yüceldiği noktalarda ve yerleşimlerde değişiklik gösterebilir.

GEÇMİŞLE HESAPLAŞMA DÖNEMİ BİTİYOR

Satürn'ün ileri hareketiyle birlikte geçmişle hesaplaşma dönemi bitiyor. Bu seyir sayesinde, yeni fırsatları değerlendirebilecek, projelerinizde başarıya kavuşacak, geçmişten bugüne taşıyıp kurtulmak istediğiniz bağlarınızı ardınızda bırakabileceksiniz.

YÜKSELEN VE AY BURCU YAY/İKİZLER

Satürn, bireysel gelişiminiz ve ilişkinizle ilgili alanlarda sizi daha disiplinli ve kararlı olmaya davet ediyor. Gezegenin ileri hareketi, 1'inci ve 7'nci evinizi etkileyeceği için sağlık konularında ve evlilikte sınanabilir, maddi ve manevi olarak kendinizi sorgulayabilirsiniz. Ayrıca bu dönemde birçok evlilik bitme noktasına gelebilirken, bazı çiftler de evlilik kararı alabilir.

YÜKSELEN VE AY BURCU OĞLAK/YENGEÇ

26 Ekim 2017'de başlayan Satürn'ün Yay burcu seyri 12'nci ve 6'ncı evlerinizi etkileyerek bir dizi sınava tabii tutulmanıza neden oldu. Gezegenin bu konumu; sağlık sorunlarıyla mücadele etmenize, gizli düşmanlıklarla yüzleşmenize, kendinizi rekabet ortamının içinde bulmanıza, kıskançlıklarla karşı karşıya gelmenize, hayata dair ciddi kaygı ve tedirginlik hissetmenize sebebiyet vermiş olabilir. Yay burcunda bulunan Satürn, buradaki seyrini 24 Ocak 2020'de tamamlayacak. Geriye kalan 3.5 aylık dönemde, bu etkilerle karşı karşıya kalmak istemiyorsanız, dikkatli davranmaya özen gösterin.

YÜKSELEN VE AY BURCU KOVA/ASLAN

2017'nin 2'nci yarısından bu yana 11'inci ve 5'inci evinize vurgu yapan Satürn, 24 Ocak 2020'ye kadar sizi zorlamaya devam edecek. 2020 Ocak'a kadar bazı ebeveynler artan sorumluluklarıyla yüzleşirken, bazı kişilerse bebek heyecanı yaşayabilir. Aşk mı, mantık mı derken kalbi boş olanlar derin ve anlamlı bir ilişkiye yelken açabilir. Bu dönemde maddi kazanımları ve onun sağladığı gücü kontrol altında tutmayı öğrenmeniz büyük önem taşıyor.

YÜKSELEN VE AY BURCU BALIK/BAŞAK

Satürn, Yay burcundaki yolculuğu boyunca 10’uncu ve 4’üncü evinizle ilgili konularda baskın bir rol oynadı. Bu dönemde birçok Başak burcu yaşadığı şehri, ülkeyi, oturduğu evi ve hatta işini değiştirdi. Balık burçları ise saygınlık kazanmak için daha çok çalışmak gerektiğini öğrendi. Önümüzdeki 3.5 aylık süreçte de bu gibi olayları deneyimlemeye devam edebilirsiniz.

YÜKSELEN VE AY BURCU KOÇ/TERAZİ

2017 Ekim’den itibaren 9’uncu ve 3’üncü ev alanlarınızı aktif eden gezegen; hukuksal konular, eğitim, öğretim, şans, baba figürü, uzun ve kısa mesafeli yolculuklar ve beklenmedik gelişmelerle hayata karşı güveninizi sarsmış olabilir. Yılın son 3.5 ayında da bu alanlarda sınanmaya devam edebilirsiniz.

YÜKSELEN VE AY BURCU BOĞA/AKREP

8’inci ve 2’nci evinizi aktif eden Satürn, maddi konularda dönüşüm yaşamanızı sağladı. Bu sayede kazançlarınızı yatırıma dönüştürmek için adım atmış olabilirsiniz. Ayrıca kronik rahatsızlıklar geçirmiş olabilirsiniz. Önemle belirtmeliyim ki, Satürn sırları sevmez. Önümüzdeki 3.5 aylık süreçte sır saklamamaya özen gösterin.

VEDİK (HİNT) ASTROLOJİSİ NEDİR?

Vedik astroloji Yıldızıl Zodyak kurgusuna dayalıdır. Batı sistemindeki horoskopla arasında 23,50 ya da 24 derece ayanamsa yerleşim farkı vardır. En az beş bin yıllık geleneğe dayanan Vedik astroloji için lagna (yükselen burcu) ve ay burcu son derece önemlidir. Bu burçlar; duygusal tepkilerimizi, zihnimizi, hayata bakış açımızı ve şansımızı anlatır. Vedik'e göre burçların tarihleri, yükselen ve ay burcu da farklılık gösterir. Vedik astrolojisi yorumlarını okumadan önce Vedik'e göre güneş burcunuzu, lagna (yükselen burcu) ve ay burcunuzu hesaplamalısınız.

Vedik astrolojisine göre hem lagna (yükselen burcu) hem de ay burcunuzun yorumlarını okumalısınız.

Ayşen Tok yorumladı: Satürn'ün retrosu bitti! Burçlara etkisi nasıl olacak? - Resim : 1

AYŞEN TOK KİMDİR?

1972 doğumlu Ayşen Tok, 2007 yılından bu yana Vedik astolojiyle ilgileniyor. Vedik Astrolog Ayşen Tok'un 'Ketu' adlı bir kitabı bulunuyor. 'Doğunun Dasa Teknikleri' kitabı ise 15 Ekim'de ayında raflarda olacak. 

Satürn retrosu Vedik astroloji