Artık sadece pahalı saatler değil... Dolar 'kas'tılar!

Artık sadece pahalı saatler değil... Dolar 'kas'tılar!
Jeff Bezos'un kaslı kolları göze çarpıyor. Fotoğraf: Instagram @laurenwsanchez

Fit bir dış görünüşün yöneticiler için oldukça önemli olduğuna inanan iş insanları arasında kaslı bir vücuda sahip olmak bir akım haline geldi. Pahalı saatleri ve kıyafetleri ile gündeme gelen birçok şirketin CEO'su, sıkı vücutlarını da sergilemekten geri durmuyor.

Bir şirkete CEO olmak, performans olarak zirvede olmayı gerektiriyor. Bu performansı 7/24 sürdürebilmek için egzersiz yapmayı bir şart olarak görenler var. Richard Branson, Jeff Bezos ve Barack Obama da dahil olmak üzere birçok başarılı liderin güçlü egzersiz rutinlerinin var olduğu biliniyor. 

Covid-19 pandemisinin getirdiği kısıtlamalarla beraber bol bol antrenman yapma imkanı bulan birçok CEO da bu akımdan etkilendi. Sürekli kameraların karşısında olan bu kişiler, zinde kalmanın yanında kaslı dış görünüşün de bir CEO için önemli olduğuna inanıyorlar. 

159 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin ikinci kişisi olan perakende devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos da güçlü adaleleri ile dikkat çekti. Bindiği at üzerinde görüntülenen iş insanının kaslı kolları, Bezos'un formunu korumak için ne kadar sıkı çalıştığının bir göstergesi.

'AİLE BABASI GİBİ GÖRÜNMEK İSTEMİYORUM'

Paparazzilerin objektiflerine boy boy poz veren Amerikalı iş adamı, aslında iyi görünen bir CEO için sadece pahalı takım elbise, ayakkabı ve saatlerin yeterli olmadığını gösteriyor. Yeni akıma göre artık bir CEO'nun masa başında çalışırken görüntü vermesi yetmiyor, sağlığına dikkat ettiğini göstermesi de önemli. 

Los Angeles'ta üst düzey müşterilere emlak satan veya kiralayan ve “Selling Sunset” adlı realite şovunda kaslarını bol bol sergileyen 45 yaşındaki Jason Oppenheim, “Aile babası gibi görünmek gerektiğine gerçekten inanmıyorum. Zihinsel ve fiziksel sağlığı tamamen göz ardı eden birinin dürtüsünü, zekasını ve hırsını sorgulamak gerek" diyor.

Artık sadece pahalı saatler değil... Dolar 'kas'tılar! - Resim : 1
Jason Oppenheim, kardeşi Brett Oppenheim ile beraber 'The Gray Man' filmi galasında. Fotoğraf: Shutterstock

Aslında yöneticilerin bu zinde olma merakı Covid-19 pandemisi kısıtlamaları sırasında başladı. Eve kapanan yöneticilerin çoğu idman yapmak için daha çok vakit buldular ve bunları rutinleri haline getirdiler. NBA takımlarından Dallas Mavericks'in sahibi olan Mark Cuban, “Salgın ve evden çalışmanın yöneticiler için formlarına odaklanma fırsatı yarattığını düşünüyorum” diyor.

ABD'li video oyunu firması Take Two'nun CEO'su Strauss Zelnick hem işi hem de antrenmanları bir arada yapmanın yolunu bulmuş gibi görünüyor. ABD eğlence sektörünün dev şirketlerinden Endevaor'un CEO'su Ari Emanuel'in Zelnick'in ofisine yaptığı bir ziyarette, yöneticinin bir koşu bandında yürürken telefon görüşmeleri yaptığını ve e-postalar yazdığını söyledi.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strauss Zelnick (@strausszelnick)'in paylaştığı bir gönderi

FOTOĞRAFLARDAN SONRA MUSK 9 KİLO VERDİ

Öte yandan basında yer alan bazı fotoğraflar da gözleri Endevaor'un CEO'su'na çevirdi. Fotoğraflarda, Mikonos'ta bir yatta Emanuel'in karın kasları göze çarpıyor. Yetenek avcısı olması ile tanınan Emanuel, şakacı bir şekilde Elon Musk'a yatta hortumla su püskürtürken görüntülendi. Mark Cuban, “Ari, inanılmaz derecede formda olduğu için tüm dikkatleri üzerine çekti” dedi.

Yayınlanan fotoğraflar sonucu formsuz vücudu ve göbeği ile tartışmalara konu olan 51 yaşındaki Musk daha sonra aralıklı oruç olarak da bilinen beslenme yöntemini uyguladığını ve şimdiden 9 kilo verdiğini açıkladı. Musk geçenlerde 'Full Send' adlı podcast yayınına form durumu ile ilgili "Çalışmam ve daha iyi durumda olmam gerekiyor" dedi ve kalktığında telefonunu okumak yerine 20 dakika egzersiz yapmak istediğini ekledi. Musk “Aslında gerçekten çalışmayı sevmiyorum” dedi.

Kadınların formda görünmesi gerektiği gibi toplumda var olan bir algı yüzünden kadın yöneticiler uzun zamandır egzersizlerini yapıyorlar. Artık erkek yöneticilerin görünüşü de onların genel profiline etki ediyor. Bu durum erkekler için de bir güzellik standardı yaratıyor. New York'lu boşanma avukatı Nancy Chemtob, cinsiyete dayalı oyun alanının değiştiğini söyledi. Chemtob, "Kadınlar, erkek partnerlerden daha fazla zindelik istiyor" diyor.

ESKİ ABD BAŞKANI BARACK OBAMA DA SPOR AŞIĞI

Sadece CEO'lar değil liderler de kaslı bir görüntüye önem veriyor. 44'üncü ABD Başkanı Barack Obama'nın düzenli olarak spor yaptığı biliniyor. Hem Barack Obama, hem de eşi Michael Obama, son 20 yıldır kişisel gelişim antrenörü Cornell McClellan ile çalışıyorlar. Hatta Obama, Virgin şirketler grubunun CEO'su Richard Branson'un özel adasında sörf yaparken kameralara yakalandı. 

Branson da sporla iç içe hayat süren CEO'lardan. 72 yaşındaki iş adamının her sabah saat 5'te kalktığı, tenis, bisiklet ve sörf gibi sporlarla ilgilendiği biliniyor. 

Kaynak: The Wall Street Journal, Forbes, Insider, CNBC

Kaynak: Web Özel

amazon Jeff Bezos Obama