Çilekleri yıllarca yanlış şekilde yıkamışız! Meğer çilekleri yıkarken bunu yapmak gerekiyormuş
Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan çileklerin tüketilmeden önce iyice yıkanması gerekiyor. Pek çok kişinin ise çilekleri temizlerken bir hata yaptığı ortaya çıktı. Uzmanlar çilek yıkamanın püf noktasını açıkladı.
Bahar ve yaz aylarında masaları ve pastaları süslemesi ile pek çok kişinin en sevdiği meyvelerden biri şüphesiz ki çilektir. Ancak çileklerin tüketilmeden önce ciddi bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Bu konuda ise uzmanlar neredeyse herkesin çilekleri yanlış şekilde yıkadığını açıkladı.
Uzmanlar mutfaklarda yapılan yaygın bir hata olan çilek yıkama yöntemine dikkat çekerken aynı zamanda çilek yıkamanın püf noktası olan pratik bilgiler ve doğal yöntemlere de dikkat çekti.
Uzmanlara göre çoğu kişi çilekleri suyun altında tutarak tıkıyor ve bunun çilekleri yeterince temizlediğini düşünüyor. Fakat bu çilekleri temizlemek için yeterli değil. Çilek yüzeyinde gözeneklerin ve ince tüylerin çokça bulunduğu bir meyve. Bu nedenle tarım ilaçlarının kalıntıları ve kirler tam anlamıyla temizlenmiyor. Ayrıca çileği yıkarken sap kısmını çıkarmak da su alarak lezzetini kaybetmesine neden oluyor.
Çileklerin yıkanması esnasında aynı zamanda doğal yöntemlerin de kullanılması öneriliyor. Çilek yıkarken suya elma sirkesi ya da karbonat eklemek çileğin yapısındaki pestisit kalıntılarının giderilmesine yardımcı oluyor. Çilekleri elma sirkesi ya da karbonat elediğiniz doğal karışım içerisinde 15-20 dakika bekletmek temizlenmesi için yeterli oluyor.
Çilekleri yıkamadan önce saplarını çıkarmak çileğin üst kısımdan su almasına neden olarak lezzetine zarar verir. Bu nedenle çilekleri yıkamak ve ardından durulayıp saplarını çıkarmak daha doğru bir temizleme yöntemidir. Ayrıca çilekleri yıkadıktan sonra kurulmak ve delikli hava alan kaplarda saklamak da tazeliğini ve lezzetini korumasını sağlıyor.