Aç yılan yanlış balığa çattı! Balığı yutayım derken az daha ölüyordu!

Yılan Fransa
Aç yılan yanlış balığa çattı! Balığı yutayım derken az daha ölüyordu!

Fransa'da bir yılan, yemeye çalıştığı balığın dikenlerinin boğazına batması sonucu az daha ölüyordu.

O anlar Fransa'da bir herpetolog tarafından görüntülendi. Nicolas Fuento adlı herpetolog, kafası büyüklüğündeki balığı yemeye çalışırken boğulmaya çalışan yılanı fotoğrafladı.

Pek çok yılan türü balık yerken çenelerini avı yutacak kadar açabiliyor. Herpetolog Fuento da balık yiyen yılanlar ile istilacı balık türleri arasındaki ilişkiyi araştırırken bu anlara şahit olmuş.

Lac de Carces bölgesindeki olayda natrix maura cinsi engerek yılanının ilk başta balığı yemeye çalıştığını düşünen Fuento daha sonra aslında yılanın boğulmakta olduğunu ve balığı ağzından çıkarmaya çalıştığını fark etmiş.

Herpetology dergisinde detayları anlatılan olayda balığın, yılanın balığı boğazından atmak için spazmodik hareketler yaptığı belirtiliyor.

Fuento bir kişinin yardımıyla yılanı tutarak dikenleri açılmış olan balığı sürüngenin ağzından çıkarmış. O anları, "Sanki bir balığın ağzından kancayı çıkarıyormuşum gibi, onu çıkarmak için, dikenleri yerinden oynatmak için balığı ileri geri itip çekmek zorunda kaldım" diyerek anlattı.

Balıktan kurtulan yılan bir kayanın altına kaçarak yaşadığı şoku atlatmaya çalıştı.

Yılanın ağzından çıkan balığın (gymnocephalus cernua) olduğu tespit edildi. Bu balıklar sert ve dikenli sırt yüzgeçleriyle yırtıcılara karşı savunma yapmalarıyla biliniyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

yılan vahşi doğa Fransa