ABD'nin en uzun adamı Igor Vovkovinskiy 38 yaşında hayatını kaybetti

2021'de hayatını kaybeden ünlüler
ABD'nin en uzun adamı Igor Vovkovinskiy 38 yaşında hayatını kaybetti

Amerika'nın en uzun adamı olarak bilinen Ukrayna doğumlu Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı Igor Vovkovinskiy, 38 yaşında hayatını kaybetti. 

Ukrayna doğumlu ABD vatandaşı Igor Vovkovinskiy'nin Mayo Clinic St Marys'de hayatını kaybettiği açıklandı. 38 yaşındaki Vovkovinskiy, Amerika'nın en uzun adamı unvanına sahipti. 

30 yıl önce hastalığı nedeniyle ailesiyle birlikte Minnesota'ya göç eden Igor, Rochester'daki Mayo Clinic'te yıllardır tedavi görüyordu. 

Büyüme hormonu salgılayan hipofiz bezine baskı yapan bir tümör nedeniyle sürekli boyu uzayan ve Amerika'nın en uzun adamı unvanına sahip olan Vovkovinskiy'nin boyu 2 metre 34 santimetreydi. 

Ölüm haberini annesi duyurdu. Igor'un annesi paylaşımında "Igor, 20 kalp hastalığı nedeniyle hastanede hayatını yidirdi. Ölümü sırasında yayındaydık. Son akşam yemeğinde Kiev keki yedi. Ölümünden birkaç saat önce kardeşi Oleh'in eşi ve çocuklarıyla vakit geçirdi. Onları gördüğü için memnundu ancak konuşmakta zorlanıyordu" diye yazdı.

ABD'nin en uzun adamı Igor Vovkovinskiy 38 yaşında hayatını kaybetti - Resim : 1

Igor Vovkovinskiy, 2013'te İsveç'te düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasında Ukrayna temsilcisi Zlata Ognevich ile birlikte "Gravity" şarkısıyla sahneye çıkmıştı. Şarkı, birinci Danimarka ve ikinci Azerbaycan'ın ardından üçüncü sırada yer almıştı. Aralarında Türkiye'nin de olduğu 4 ülke puanlama sistemine itiraz ederek bu yarışmaya katılmamıştı. 

Igor Vovkovinskiy, 2011 yapımı Hall Pas filminde rol almış, ayrıca giydiği "Dünyanın En Büyük Obama Destekçisi" tişörtüyle de dikkat çekmişti. 

Ukrayna'da çifte vatandaşlık var mı?

Ukrayna Anayasası'na göre vatandaşlar, sadece tek bir ülkenin vatandaşlığına sahip olabiliyor. Ancak Ukrayna bu konuda bir düzenleme yaparak çifte vatandaşlık konusu için yeni bir yasa tasarısı hazırlığında. 

Kaynak: Haber Global TV

2021'de hayatını kaybeden ünlüler ABD