3 büyük kentte hava nasıl olacak? Sıcak havalar sürecek mi? MGM Hava Tahmin Uzmanı tarih verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu İstanbul Ankara İzmir

Rekor düzeylere ulaşan hava sıcaklıkları başkent Ankara'da da artarak bugün 38 dereceyi gördü... Ankara'da ve yurdun genelinde etkili olan sıcak havalarla ilgili detayları Haber Global muhabiri Engin Yağcı konuğu MGM Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin ile konuştu.

Sıcak havalar yurt genelinde etkili olurken önümüzdeki günlerde havaların nasıl olacağına ilişkin MGM Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, son bilgileri Haber Global canlı yayınında anlattı.

3 BÜYÜK KENTTE HAVA NASIL OLACAK?

MGM Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin Ankara, İstanbul, İzmir'de yağış beklenmediğini belirterek 3 büyük kentte ilişkin son tahminleri şöyle aktardı:

ANKARA'DA HAVA NASIL OLACAK?

Başkentte 34, 35 dereceye kadar hava sıcaklığı çıkacak. Özellikle temmuz ayı ortalamasının 31 derece olduğunu söylersek başkent özelinde mevsim normallerinin 3 ila 4 derece üzerinde seyredecek.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da da açık bir hava hâkim. Ortalaması mevsim normali 30 derece. Yeni haftaya kadar 4, 5 derece mevsim normallerinin üzerinde seyretmesini tahmin etmekteyiz.

İZMİR'DE HAVA NASIL OLACAK?

İzmir'de de hava sıcaklığı oldukça yüksek. Ortalaması 34 derece mevsim normallerinin 6, 7 derece üzerinde seyretmesini tahmin etmekteyiz.

SICAKLIKLAR SÜRECEK Mİ? TARİH VERDİ

"Önümüzdeki günlerde pazartesiden itibaren yeni bir sıcak hava dalgası bekliyor muyuz?" sorusuna Tekin, "Şu an ülkemizi etkileyen sıcak hava dalgası pazartesi gününe kadar ülkemizde etkili olmaya devam edecek. Pazartesi günü ülkemizin Kuzey kesimlerinde yağışları göreceğiz. Yağışlarla birlikte Kuzey ve Doğu kesimlerde hava sıcaklığı düşecek yer yer mevsim normallerinin altına gerileyecek fakat Marmara, Ege ve Akdeniz'de yine mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek." değerlendirmesinde bulundu.

Pazartesi günüden itibaren sıcak havanın düşmesi beklendiği öngörülüyor.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

hava meteoroloji İstanbul Ankara İzmir tahmin sıcak