3 büyük kentte hava nasıl olacak? MGM Hava Tahmin Uzmanı yağış alacak illeri sıraladı!

Yaşam Haberleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul İzmir Ankara hava durumu

MGM Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit önümüzdeki günlerde havaların nasıl olacağına ilişkin son tahminleri Haber Global muhabiri Engin Yağcı'ya anlattı.

Hava sıcaklıkları hafta ortasına kadar artacak. Uzmanlardan Eyyam-ı bahur geliyor uyarısı yapılırken yeni haftada havanın nasıl olacağına ilişkin son tahminleri MGM Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, Haber Global muhabiri Engin Yağcı'ya anlattı.

Macit, yapılan değerlendirmelere göre çarşamba gününden itibaren sıcaklıkların pazartesiye kadar mevsim normallerinin üzerine çıkacağını söyledi. Macit, özellikle iç bölgelerde sıcaklıkların 4 ile 8 derece, güney kesimlerde ise 2 ile 4 derece üzerine çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Macit, önümüzdeki günlerde İstanbul'da havaların 35, 36 dereceler civarında olacağını söylerken İzmir'de ise 35, 36 derecelere çıkmasının beklendiğini söyledi. Macit, Ankara'da ise hafta sonu hava sıcaklıklarının 38, 39 derecelere çıkabileceğini ifade etti.

Macit, Kars, Erzurum, Ağrı, Erzincan, Rize, Artvin, Kahramanmaraş ve Adana çevrelerinde lokal yağışların devam edeceğini söyledi.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

hava meteoroloji yağış İzmir İstanbul Ankara hava durumu