15 Temmuz'da ulaşım ücretsiz mi? 15 Temmuz köprüler ücretsiz mi? İşte cevabı...

15 Temmuz
15 Temmuz'da ulaşım ücretsiz mi? 15 Temmuz köprüler ücretsiz mi? İşte cevabı...

15 Temmuz’da toplu taşımanın ücretsiz hizmet verip vermeyeceği; otobüs, metro, metrobüs ya da Marmaray kullanacaklar vatandaşlar tarafından merak konusu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü önceki resmi tatil olan bayramlarda ücretsizdi. Peki, 15 Temmuz köprüler ücretsiz mi?

15 Temmuz'da metro, metrobüs, Marmaray ve İETT otobüsü gibi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler arama motorlarında konu ile ilgili araştırmalarına başlamış durumda. Bilindiği üzere Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yıl Cumartesi gününe denk geliyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Avrupa Otoyolu'nun Mahmutbey - Edirne kesimi önceki resmi tatil olan bayramlarda ücretsiz olmuştu. Peki, 15 Temmuz köprüler ücretsiz mi? 15 Temmuz'da ulaşım ücretsiz mi? İşte cevabı...

15 Temmuz köprüler ücretsiz mi? 15 Temmuz'da ulaşım ücretsiz mi?

15 TEMMUZ'DA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde toplu taşıma araçlarına ilişkin detaylar merak konusu oldu.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Bazı Mal ve Hizmetlerden Ücretsiz veya İndirimli Olarak Faydalanacakların Tespitine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Dolayısıyla 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü Başkentray, Marmaray ve İZBAN seferleri ile Gayrettepe-îstanbul Havalimanı metro seferlerinden yararlanacak olan vatandaşlar, 8 Ocak 2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaf olacak.

İSTANBULKART'I KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ OLANLAR ÜCRETSİZ SEYAHAT EDEBİLİYOR

Megakent İstanbul'da 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü İstanbulkart'ı kişiselleştirilmiş olanlar ücretsiz seyahat edebilecek.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

15 Temmuz resmi tatildir.

Demokrasi ve Milli Birlik Günü; darbe girişiminde yaşamını yitirenleri anmak için 2017'de resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

15 TEMMUZ KÖPRÜLER ÜCRETSİZ Mİ?

Köprülerin 15 Temmuz'da ücretsiz olmasına ilişkin şu an için resmi bir açıklamada bulunulmadı. Ama önceki yıllar ve bayramlar baz alındığında yap, işlet, devret modeli dışında köprü ve otoyolların 15 Temmuz 2023 Cumartesi günü ücretsiz olması bekleniyor.

KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLI KÖPRÜ VE OTOYOLLAR HANGİLERİ?

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Avrupa Otoyolu (Mahmutbey - Edirne Kesimi), Anadolu Otoyolu (Çamlıca İstasyonu - Akıncı Kesimi), Gebze - Orhangazi - İzmir (İzmit Körfez Geçişi ve Bağlantı Yolları Dahil), İzmir - Çeşme Otoyolu, İzmir - Aydın Otoyolu, Çukurova Otoyolları (Adana Doğu Alın - Şanlıurfa kesimi), Çukurova Otoyolları (Niğde - Mersin - Adana Batı Kesimi)

Kaynak: Haber Global TV