103 yaşındaki Döndü Nine uzun yaşamının sırrını açıkladı

103 yaşındaki Döndü Nine uzun yaşamının sırrını açıkladı

Ordu'nun Mesudiye ilçesinde yaşayan 103 yaşındaki Döndü Yılmaz, ilerlemiş yaşına rağmen odun kırıyor, ot biçiyor, ağaçlardan meyve toplayıp bağ bahçe işleriyle uğraşıyor. 6 çocuk annesi Döndü Nine, gençlere adeta taş çıkarıyor.

Hayvancılıkla uğraşan Döndü Nine, sağlıklı kalmanın ve uzun yaşamanın sırrını her gün tükettiği yoğurt, süt ve doğal yiyeceklere bağlıyor.

Torununun torununu da gören asırlık Döndü Nine, iki kez ameliyat olduğunu belirterek, "Allah'a şükürler olsun, bugünleri gördük. Şu anda sağlık durumum da gayet iyi" dedi.

"ANNEM ÇALIŞMADAN DURAMIYOR"

Hayatının büyük bölümü köyde geçen Döndü Nine'nin 76 yaşındaki oğlu Azmi Yılmaz, annesinin sağlığının yerinde olduğunu vurgulayarak,  "Annem çalışmadan duramıyor. Şu anda iki ineği var. Onlarla vakit geçiriyor" diye konuştu. 

Annesinin çalışmasına engel olamadıklarını da ifade eden Azmi Yılmaz, "Annem bu yaşına rağmen ot biçer, tarla kazar, odun kırar. Kendisi yaşıtlarına göre çok sağlıklı" dedi. 

62 yaşındaki Zeynep Yılmaz da annesinin sağlıklı olmasından mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Annem bu yaşına rağmen her şeyle uğraşıyor. Çalışmadan yapamaz. Gücü yettiğince kendi işlerini kendisi görüyor" ifadesini kullandı. AA

 

Ordu