YouTube'da tartışma yaratacak dislike kararı

YouTube
YouTube'da tartışma yaratacak dislike kararı

Popüler video platformu YouTube, 11 Kasım 2021 tarihinden itiberen ‘dislike (beğenmeme)' sayılarını kullanıcılara gizlemeye başlayacağını açıkladı.

YouTube yetkilileri, bugünden itibaren platformdaki dislike (beğenmeme) sayılarının kullanıcılardan gizleneceğini açıkladı.

YouTube, özellikle son dönemlerde içerik üreticilerini korumak ve işlerini kolaylaştırmak adına bir dizi yenilik üzerinde çalışıyor.

YouTube, çok tartışılacak bir yeniliği daha açıkladı. Açıklamaya göre YouTube bundan sonra dislike (beğenmeme) sayılarını kullanıcılara göstermeyecek.
İçerik üreticileri ise kendi videolarıne gelen dislike sayısını görmeye devam edecek.

YouTube’un en temel özelliklerinden olan beğenme ve beğenmeme butonları hem içerik üreticileri hem de izleyiciler için oldukça büyük bir öneme sahip. Ancak YouTube yetkilileri yaptıkları açıklamada bugünden itibaren hiçbir videoda beğenmeme sayılarının gösterilmeyeceğini açıkladı.

KARARIN NEDENİ

Yetkililer bu duruma sebep olan şeyin küçük çaplı içerik üreticilerine yapılan nefret baskınları olduğunu açıkladı.

Mart ayında beğenmeme sayıları kaldırmayı düşündüğünü açıklayan YouTube, genellikle diğer YouTuber'lara sataştığı için izlenen YouTuber'lar tarafından eleştirilmiş ve şirketin kendi platformundaki videoları dislike yağmuruna tutulmuştu.

YouTube’un bu kararı bazı kullanıcılar tarafından beğenilse edilse de bazıları tarafından eleştiriliyor.

 

Kaynak: Diğer

youtube youtube haberleri teknoloji haberleri