Youtube çöktü mü, neden açılmıyor?

YouTube
Youtube çöktü mü, neden açılmıyor?

Saat 14:50 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle Google'a bağlı olarak hizmet veren Gmail, YouTube gibi servislere erişim sorunu yaşandı. Sorun 15:30 dolaylarında çözüldü ve Gmail'e erişim sağlanmaya başladı.

Dünya genelinde Google servisleri olan YouTube, Gmail, Google Dökümanlar, Google Drive ve Google Haritalar uygulamalarına erişimde sorun yaşandı.

Youtube'dan saat 15:09'da yapılan açıklamada, "Şu anda birçoğunuzun YouTube'a erişim konusunda sorun yaşadığının farkındayız. Ekibimiz bunun farkında ve araştırıyor. Daha fazla bilgi alır almaz sizi burada bilgilendireceğiz" ifadeleri kullanıldı.

 Avrupa, Avustralya, ABD'nin doğu kıyıları, Afrika, Güney Amerika ve Asya bölgelerinden kullanıcılar Google servisleri ile ilgili şikayette bulundu.

Youtube çöktü mü, neden açılmıyor? - Resim : 1

Youtube’a girmek isteyen kişiler “something went wrong” hatası ile karşı karşıya kaldı. Down detector haritasına göre saat 14:50'den itibaren kullanıcılar Youtube’a girişte sorun yaşamaya başladı. Sorunun Türkiye bazlı değil küresel bir sorun olduğu Down Detector haritasında da yerini aldı.

GOOGLE'IN DİĞER HİZMETLERİ DE ETKİLENDİ

Youtube dışında Gmail, Google ve Drive gibi diğer Google servisleri de söz konusu sorundan etkilendi. Sorunun Türkiye dahil birçok ülkede yaşandığı görüldü.

GOOGLE TÜRKİYE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Google Türkiye, yaşanan sorunun farkında olduklarının altını çizerek, sorunu gidermek için çalıştıklarını açıkladı.

SOMETHİNG WENT WRONG HATASI NEDİR?

"Something went wrong" hatası Youtube'da herhangi bir sorun ile karşılaşıldığında verilen "bir şeyler yanlış gitti" hatası olarak veriliyor.

youtube