WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özellikler

WhatsApp
WhatsApp'ın üzerinde çalıştığı yeni özellikler

Meta'nın sahibi olduğu WhatsApp'ta geliştirme çalışmaları son gaz sürerken üzerinde çalışılan yeni özellikler de ortaya çıktı. İşte WhatsApp kullananların onaylanması halinde yakında kullanabilecekleri yeni WhatsApp özellikleri...

WhatsApp durduğu yerde durmuyor. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması yeni özellikler için harıl harıl çalışıyor. 

WhatsApp‘ın test edildiği görülen çok sayıda yeni özelliğe ek olarak, Meta‘nın sahip olduğu mesajlaşma platformu şimdi 3 yeni özellik üzerinde çalışıyor.

İşte o özelliklerin detayları...

WABetaInfo tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapor, yeni kamera kullanıcı arayüzünün iOS için en son WhatsApp beta sürümü 2.22.4.72‘nin bir parçası olduğunu ortaya koyuyor. Başlangıç ​​olarak, güncellenmiş kamera kullanıcı arayüzü, kullanıcının medyayı hızlı bir şekilde yüklemeyi veya göndermeyi seçebileceği mevcut yatay medya çubuğunu göstermeyecek.

Yeniden tasarlanan kullanıcı arayüzü, sol alt köşede, kullanıcıları başkalarıyla paylaşmak veya Durum olarak yüklemek istedikleri fotoğrafı veya videoyu seçmeleri için telefonun Fotoğraflar uygulamasına yönlendirecek yeni bir düğme gösterecek. Bu küçük değişiklik, şu anda çevrenizdeki insanlar tarafından görüntülenebilen galerinizin içeriğini başkalarının görmesini istemediğinizde yardımcı olacaktır.

Beklenebilecek bir diğer değişiklik, sağ alt köşede bulunan yenilenmiş kamera değiştirme simgesidir. Bu seçenek, kullanıcıların arka kamera görünümünden ön kamera görünümüne veya tam tersi şekilde geçiş yapmasına olanak tanır. Uygulamanın Android sürümüne de gelebilecek olan WhatsApp kamerası için daha fazla değişiklik getirilmesi bekleniyor.

WhatsApp ayrıca iOS kullanıcıları için yeni bir Altyazı Görünümünü test ederken bulundu. Yeniden tasarlanan Altyazı Görünümü, yüklenen Durumu görebilecek kişilerin listesini gösterecek.

 Ayrıca, kullanıcıların belirli bir WhatsApp sohbetinden Durum olarak medya yüklemesine izin verecek. Bu, kullanıcıların WhatsApp‘ın dahili kamerasından çekilen fotoğrafları veya videoları Durum olarak yüklemesine izin veren mevcut yeteneğin bir uzantısı olacak. Özellik hala geliştirilme aşamasındadır ve iOS ve Android kullanıcıları için ne zaman tanıtılacağı görülmeye devam etmektedir.

 

Whatsapp whatsapp'ın yeni özellikleri wabetainfo whatsapp ios WhatsApp android