Uranüs'e seyahatin bedeli bir Chelsea etmiyor!

NASA Chelsea
Uranüs'e seyahatin bedeli bir Chelsea etmiyor!

NASA'ya Uranüs'e bir uzay araca göndermesi önerildi. Günümüz teknolojisi Uranüs'e seyahati mümkün kılıyor.

HABER GLOBAL - En soğuk gezegen olarak bilinen Uranüs'ü keşfetmenin zamanının geldiğini düşünen bir grup ABD'li bilim insanı bir rapor hazırlayarak NASA'nın günümüz teknolojisiyle Uranüs'e bir uzay aracı göndermesinin mümkün olduğunu açıkladı.

19 Nisan'da yayınlanan rapor genellikle NASA tarafından dikkate alınıyor. Son raporda NASA'nın Uranüs'ün oluşumunu, halkalarını ve uydularını izlemek için bir uzay aracı gönderilmesini öneriliyor.

Güneş Sistemi içindeki en gizemli gezegenleden biri olan Uranüs, kendi etrafında dönüyor ve karmaşık bir manyetik alana sahip. Bunların nedenlerinin incelenmesi önerilen raporda ayırca Uranüs'ün Güneş Sistemi dışındaki gezegenler hakkında da paha biçilmez bilgiler sunabileceği belirtiliyor.

Raporda özellikle günümüz teknolojik imkanlarının bu seyahati mümkün kıldığının altı çizilyor. 2031 tarihinde bir Falcon Heavy roketiyle Uranüs'e seyahatin başlayabileceğini belirtiliyor. Uçuşun ana amacı bu gizemli gezegenin atmosferi, bileşimleri üzerine bilgi edinmeyi sağlaması umuluyor.

27 uydusu olan Uranüs'ün manyetik alanı da bilim insanların radarında. Ayrıca bu 27 uydudan Oberon'da su olabileceğine dair bir umut var. Bu uçuşla Oberon hakkında da bilgi toplanması amaçlanıyor.

Peki böyle bir uçuş görevi ne kadara mal olabilir? Rapora göre 4.2 milyar dolara Uranüs uçuşu yapılabilir. Bu bedel İngiliz ekibi Chelsea'nin satış bedelinden daha düşük.

Ayrıca alternatif olarak 900 milyon dolara mal olabilecek daha düşük maliyetli bir alternatif de mevcut ancak bu yöntemle Uranüs'ten istenen bilgilere ulaşama riski mevcut.

Kaynak: Haber Global TV

NASA Uranüs gezegenler uzay Chelsea