GTA 6 hakkında ne biliyoruz? '2024-2025 arası...'

GTA VI Video oyunları Teknoloji Haberleri
GTA 6 hakkında ne biliyoruz? '2024-2025 arası...'

Gelmiş geçmiş en büyük medya ürünü Grand Theft Auto V'in (GTA) yaratıcısı Rockstar sekiz yıldır devam yapımı hakkında tek bir kelime etmiyor. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor, yeni oyun yolda. Peki daha kaç yıl bekleyeceğiz? GTA 6 hangi şehirde geçecek? Son bilgiler heyecanı artırıyor...

Video oyunlarıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan biri bile Grand Theft Auto serisini duymuştur. Açık dünya oyunlarını şekillendiren ve tarihin en fazla satan medya ürünü olan GTA 5'in devamı GTA 6 merakla bekleniyor.

GTA sadece bir bilgisayar oyunu değil aynı zamanda Amerikan sokak kültürünün kodlarını çok iyi yansıtan bir roman gibi. 80’li yılların Miami’sinden 90’lı yılların New York’una kadar pek çok farklı yeri sahne alan ve farklı etnik kökenden kahramanları yıllar içinde oyunlarında gördük. San Andreas’taki CJ gibi ırkçılığa maruz kalmış ve uyuşturucu işinden uzak durmaya çalışan bir siyahi de olabilirsiniz veya savaşın yüklerinden kaçıp New York’a (Liberty City) büyük hayallerle gelen Niko Bellic de…

2013 yılında çıkan Grand Theft Auto 5’in başarısının üzerinden uzun bir süre geçti. Oyunun yapımcısı Rockstar Games çok seyrek ama başyapıt seviyesinde oyun çıkaran bir marka. Rockstar’ın son yapımı ise Red Dead Redemption 2, kimilerine göre gelmiş geçmiş en iyi video oyunu.

RESMİ BİR AÇIKLAMA YOK

Bugün Grand Theft Auto serisini sayfalarımıza taşıyor olmamızın sebebi GTA 6’nın yavaş yavaş etiğe kemiğe bürünüyor olması. Son oyunun üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen Rockstar Games’den GTA’nın çıkış tarihi veya oyun üzerinde çalışma yapıldığına ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

Bu süre içerisinde Rockstar’ın GTA 6’nın pazarlama ekibi için işe alım ilanı çıkması haberleri de şirket tarafından yalanlanmadı.

GTA 6 hakkında ne biliyoruz? '2024-2025 arası...' - Resim : 1

İlgi daha çok Red Dead Redemption 2 tarafında kaydığı için Rockstar GTA 6 ile ilgili çalışmalarını inceden inceye sürdürebildi. Geçen haftalarda ise video oyunları üzerine paylaşımlar yapan ve verdiği bilgilerin doğruluk oranı ile bir fenomene dönüşen Tom Henderson GTA 6’ya ilişkin aldığı bilgileri bir YouTube videosunda paylaştı.

MODERN ZAMANDA GEÇECEK

Buna göre GTA 6, modern zamanların Miami’sinde geçecek. Bu Vice City hayranlarını oldukça sevindiren bir gelişme.

Oyunun tarihin bir kesitini değil de modern zamanları konu almasının temel sebebi ise ekonomik. Modern zamanlarda yer alan oyunlar için aynı evrende geçen ek paketler (DLC) yapmak kolay çünkü oyunu uzatmak için tarihten bir kesit kullanılsa bu tam olarak anlaşılmayabilir.

GTA 6 hakkında ne biliyoruz? '2024-2025 arası...' - Resim : 2GTA 5 üç günde 1 milyar dolarlık satış barajını aşmıştı. Fotoğraf: Reuters

TAHMİNİ ÇIKIŞ TARİHİ 2024-2025

Henderson oyunun çıkmasına hala birkaç yıl olduğunu söylerken yapımın 2024-2025 gibi raflarda olmasını bekliyor. Oyunun bu kadar geç çıkacak olmasının sebebi oyunun daha yeni geliştirilmeye başlaması değil. Çalışanların daha yavaş çalışarak ortaya iyi bir ürün çıkarmak istemesi.

Aynı zamanda hala GTA 5 ve GTA 5 Online inanılmaz satış rakamlarına imza atıyor. Rockstar bu iki ürünün satışlarının da biraz düşmesini bekliyor olabilir.

Oyun Xbox One ve Playstation 4’e çıkmayacak.

Tom Henderson tam olarak nasıl olduğunu anlatmasa da modern zamanlarda geçecek GTA 6’nın içinde Vice City’nin de bulunacağını söylüyor.

GTA 6 hakkında ne biliyoruz? '2024-2025 arası...' - Resim : 32013 yılının sonlarında New York'ta hemen hemen her köşe başında bir GTA 5 reklamına rast gelmek mümkündü. Fotoğraf: iStock

İLK KEZ BİR KADIN

Tıpkı GTA 5’te Michael, Franklin ve Trevor arasındaki dönüşüm gibi GTA 6’da da birden fazla karakter ile oynanabilecek. Karakterlerden biri daha önceki serilerde hiç görülmediği bir şekilde kadın olacak. Bu kadın karakterin ekipteki zekayı temsil edeceği, teknoloji alanında uzman olacağı belirtiliyor.

GTA 6’da ödeme yöntemi olarak kripto para da kullanılması bekleniyor.

Başka bir kaynağın verdiği bilgiye göre GTA 6'nın Kuzey Amerika ve Güney Amerika'da farklı bölgelerde geçmesi bekleniyor. Güney Amerika'dan Kuzey Amerika'ya bir uyuşturucu trafiğini konu alabilecek olması da muhtemel dedikodular arasında. 

Rockstar resmi olarak hiç GTA 6 ile ilgli bir açıklama yapmasa da 2020 yılında GTA Online hakkında hazırladıkları bir videoda alttaki koordinatları Google Maps'e yazdığınızda roma rakamları ile altı (VI) sayısının şeklini alan bir yol göze çarpıyordu.

Bir başka teori ise Rockstar'ın Red Dead Redemption 3'ü geliştirdiği ve GTA ile iligli hiç açıklama yapmayarak dikkatleri Red Dead Redemption'dan uzaklaştırdığı yönünde.

Kaynaklar: Youtube/Tom Hendersen, Gamespot, Inside Gaming, Game Radar

GTA 6 ne zaman geliyor?