Evrenin en derin görüntüsü! NASA paylaştı
NASA, James Webb Uzay Teleskobu'ndan evrenin şimdiye kadar çekilen en derin ve keskin kızılötesi görüntüsünü paylaştı. Dünya’dan yaklaşık 1,5 milyon kilometre ötede görüntü toplayan teleskop, uzayın gizemlerine kapı açıyor.
Uzayın gizemine kapı aralayacak tarihi bir adım daha geride kaldı.
ABD Havacılık ve Uzay Ajansına (NASA) ait, uzayın derinliklerini gözlemleyen James Webb Uzay Teleskobu, "13 milyar yıldan fazla geriye bakarak", şimdiye kadar çekilmiş "erken evrenin en derin görüntüsünü" kaydetti.
James Webb tarafından çekilen ilk tam renkli fotoğraflardan biri, Beyaz Saray'da düzenlenen törende kamuoyuyla paylaşıldı.
NASA'nın Avrupa ve Kanada uzay ajanslarıyla ortak çalışmasının ürünü olan Webb, bugüne kadar yapılmış en büyük ve güçlü ancak 31 yaşında olan, çalışma ömrünün sonuna yaklaşan Hubble Uzay Teleskobu'nun halefi olarak görülüyor.
James Webb uzay teleskobu, 25 Aralık 2021'de fırlatılmış, Mart ayında bir yıldıza odaklanarak çektiği ilk fotoğrafını göndermişti.
Teleskop bu kez 32 saat boyunca 72 pozlama kullanılarak çektiği renkli fotoğrafları Dünya'ya ulaştırmış oldu.
Bu zamana kadar en gelişmiş uzay teleskobu olarak bilinen James Webb'in sunduğu görüntüler, evrenin oluşumu ve olası başka yaşanabilir gezegenlerin keşfi için önem taşıyor.
Teleskobun 13,5 milyar yıl önceki Büyük Patlama'dan sonra ilk oluşan yıldızların ışığını yakalayarak evrenin tarihinin tüm aşamalarını incelemesi amaçlanıyor.
ABD BAŞKANI BİDEN'A DA İZLEDİ
Dünyadan yaklaşık 1 buçuk milyon kilometre öteden çekilen fotoğrafların ilkini, Beyaz Saray’da Joe Biden’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda yayımladı.
Jamess Webb Teleskobu'nun çektiği diğer görsellerin ise bugün NASA tarafından yayınlanması bekleniyor.
Kaynak: Haber Global TV