Elon Musk-Twitter kavgası büyüyor: Şirket CEO'suna 'dışkı' emojisi yolladı

Elon Musk Twitter
Elon Musk-Twitter kavgası büyüyor: Şirket CEO'suna 'dışkı' emojisi yolladı

Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma süreci şirket yöneticileriyle sosyal medyada tartışmalarla sürüyor. Musk, sahte hesaplarla ilgili açıklama yapan Twitter CEO'suna yanıt olarak "dışkı" emojisi yolladı

Twitter'ı satın almak için 44 milyar dolarlık teklif veren ABD'li milyarder Elon Musk'ın 13 Mayıs'ta "Twitter anlaşması askıya alındı" açıklamasıyla duyurduğu kriz büyüyor.

Musk, Twitter kurucularından Jack Dorsey'le "Twitter algoritması manipüle ediyor" tartışması sonrası bu kez Twitter CEO'su Parag Agrawal'ın "sahte hesaplar" ile ilgili açıklamasına "dışkı emojisi" ile yanıt verdi.

Musk'ın Twitter'da mevcut sahte hesapların dört kat daha fazla olduğunu ve bu nedenle şirketle anlaşmanın gözden geçirileceğini duyurmasının ardından Twitter CEO'su Parag Agrawal açıklama yaptı. Agrawal, Twitter hesabından "Spam hakkında konuşalım" diyerek yaptığı açıklamada her gün sayısız sahte hesapla uğraştıklarını ifade etti.

Elon Musk

Şirketin spam hesaplarla mücadele kabiliyetinin "iyi olduğunu" savunan Agrawal, her gün yarım milyondan fazla spam hesabını askıya aldıklarını ve her hafta spam olabileceğinden şüphelenilen milyonlarca hesabı kilitlediklerini kaydetti. Spam hesapların sofistike ve yakalanması zor olduğuna işaret eden Agrawal, bununla mücadelenin "inanılmaz dinamik" olduğunu belirtti.

GazeteDuvar'da yer alan habere göre; Musk, Twitter'daki sahte hesapların şirketin açıkladığından en az dört kat fazla olabileceğini ifade ederek şirketi satın almak için daha önce verdiği 44 milyar dolarlık tekliften daha düşük bir fiyat teklifinde bulunabileceğini söylemişti.

'MANİPÜLASYON' TARTIŞMASI

Musk, Twitter hesabından 15 Mayıs'ta yaptığı paylaşımda, Twitter algoritmasında manipülasyon yapıldığını söyleyerek "Algoritmada kötü niyet olduğunu söylemiyorum. Algoritma ne okumak isteyebileceğinizi tahmin etmeye çalışıyor ve bunu yaparken, farkında olmadan bakış açılarınızı manipüle ediyor/güçlendiriyor" dedi.

Twitter'ın kurucularından Jack Dorsey, Musk'a yazdığı cevapta bu özelliğin, uygulamadan bir süre uzak kalındığında kullanıcılara zaman kazandırmak için tasarlandığını ifade etti. Dorsey, "Hayır, manipüle etmek için tasarlanmadı. Sizi anlamak ve neyle uğraştığınızı çözmek için tasarlandı. Bu kesinlikle istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bu yüzden kişi bir algoritmayı kullanıp kullanmayacağını seçebilmelidir" dedi.

Dorsey, Twitter'daki söz konusu tartışmaya dahil olan Türkiyeli belgesel yapımcısı Hasan Söylemez'e de yanıt vermişti. Söylemez'in "Algoritma kesinlikle manipülasyon için tasarlanmış! Niyetiniz iyi olsaydı, bize bu tasarımı dayatmazdınız" tweetine "Hayır, manipüle etmek için tasarlanmadı" yanıtı vermişti. 

Elon Musk

FİYATI DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR

Musk'ın satışta fiyatı düşürmek için Twitter'daki sahte hesaplardan sık sık bahsettiği belirtiliyor.

Bloomberg kanalının aktardığına göre, Elon Musk, Miami'de basına kapalı bir etkinlikte yaptığı konuşmada Twitter satışında yeni bir fiyat pazarlığının mümkün olduğunu söyledi. Daha düşük bir fiyatla satışın gündem dışı olmadığını ifade eden Musk, “Bana söylenen bot hesapların sayısını bilmenin bir yolu olmadığı” dedi. Twitter yetkililerinin sahte hesaplar konusunda kendisini yanlış yönlendirdiğini savunan Musk, “Daha fazla soru sordukça endişelerim artıyor” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Tesla ve SpaceX'in üst yöneticisi Musk, 13 Mayıs'ta sosyal medya şirketi Twitter'ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasının geçici olarak askıya alındığını duyurmuştu.

Musk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Twitter anlaşmasının, "spam ve sahte hesapların toplam kullanıcıların yüzde 5'inden azını oluşturduğu hesaplamasına dair beklenen detaylar sebebiyle" geçici olarak askıya alındığını açıklamıştı.

Twitter kurucularından Jack Dorsey ise 12 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Elon Musk'ın Twitter'ı satın alma sürecini tamamlaması halinde şirkette yeniden yönetici olmayı planlamadığını belirtmişti. 

Kaynak: Haber Global TV

twitter Elon Musk