e-bebek sitesi hacklendi mi? e-bebek: Bakımdayız

e-bebek sitesi hacklendi mi? e-bebek: Bakımdayız

Anne ve bebek alışveriş sitelerinden biri olan e-bebek'in sitesine ulaşılamadı. e-bebek sitesinden önce "Bakımdayız" daha sonra da "siber saldırıya uğradık" mesajı yayımlayarak "saldırı" iddialarını doğruladı.

e-bebek sitesine girenlerin karşılaştığı host hatası, e-bebek hacklendi mi sorusunu gündeme taşıdı. Sözlük platformlarında da entry açılan bu konuyla ilgili iddialar da birbiri arkasına geldi. Hatta e-bebek'in sitesini hacklediği iddia edilen hackerların sitenin database ve tüm sistemlerinu şifrelediği, şifrelemeyi açmak içinse 300 btc yani bugünkü bitcoin kuruyla 20 milyon TL'ye yakın bir fidye istediği öne sürüldü.

 

 

 

e-bebek sitesi hacklendi mi? e-bebek: Bakımdayız - Resim : 1

Haberglobal.com.tr'nin şirkete yakın kaynaklara sorduğu soruya karşılık gelen yanıt ise "Sorunun kaynağı bir hacker saldırısı değil, sistemlerini taşıyan e-bebek'te sistemsel bir sorun yaşanması" şeklinde. Bu nedenle sayfada hata mesajının görünür olduğu belirtilirken bu iddialardan çok kısa bir süre sonra e-bebek internet sitesi nin ana sayfasında "Size daha iyi hizmet verebilmek için bakımdayız" mesajı yayınlanmaya başlandı.

 

e-bebek sitesi hacklendi mi? e-bebek: Bakımdayız - Resim : 2

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DA AÇIKLAMA YAPTI

Sosyal medya hesabı üzerinden de çok kısa bir süre önce açıklama yapan e-bebek, "Değerli Bebeveynimiz, sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına bazı güncellemelere ihtiyacımız var. Bu durumun kısa sürmesi için elimizden geleni yapıyoruz, biz de sizden uzak kalmak hiç istemiyoruz.  
 
 En kısa zamanda görüşmek üzere. " yazdı.
 

 

 

"SİBER SALDIRIYA UĞRADIK"

e-bebek'in sitesinden yapılan yeni açıklamada "5 Temmuz 2020 Pazar günü sabah 03:19 itibarıyla ebebek.com web sitesi ve ebebek mobil uygyulaması erişiminde yaşanan problemleri ve yaşanan süreci her zamanki açıklığımızla kamuoyuna arz ederiz. Söz konusu erişim aksaklıkları, sistemlerimizin size hizmet vermesini engellenmesi amaçlı dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabilidiği uluslararası bir siber saldırı ile ilgilidir. Üzüntü ile belirtmek isteriz ki bu servis engelleme girişimi bu kez "ebebek" markasına yönelik yapılmıştır.  Ebebek teknik altyapısı üst düzey koruma standarları seviyesinde olup gerekli tüm güvenlik önlemleri sürekli olarak güncel tutulmaktadır. Bu doğrultuda, açıkça belirtmek isteriz ki özellikle bebeveynlerimizin kredi kartı bilgileri ile ilgili en ufak risk söz konusu değildir. Yasal sorumluluklarımız çerçevesinde ilgili kurumlar ile iş birliği içinde süreç yönetilmektedir. Alanında yetkin uzmanlar, web sitemizin ve uygulamamızın kontrollü ve kademeli şekilde normal seyrine dönmesi için titizlikle çalışmaktadır. Ayrıca bu süreçte hiçbir bebeveynimize herhangi bir mağduriyet yaşatmamak için 52 ildeki 161 mağazamızla hizmet vermeye devam etmekteyiz." denildi. 

 

e-bebek sitesi hacklendi mi? e-bebek: Bakımdayız - Resim : 3