Apple'dan bir ayrılık daha...

Ekonomi haberleri
Apple'dan bir ayrılık daha...

Apple, Jony Ive'ın şirketten ayrılması sonrasında yaşadığı en büyük ayrılık şokunu yaşıyor; Şirketin donanım tasarımcısı işten ayrılıyor.

Apple'ın baş donanım tasarımcısı Evans Hankey firmadan ayrılacağını açıkladı. Şu anda yerine gelecek kişi bilinmiyor. Chip.com.tr'de yer alan habere göre, Hankey’in altı ay daha Apple’da çalışmaya devam edeceği belirtildi.

Bu, Apple'ın iPhone'ları, Mac'leri ve diğer her şeyin fiziksel görünümünden ve hissinden sorumlu kişinin şirketten ayrılması anlamına geliyor. Endüstriyel tasarım başkan yardımcısı Evans Hankey, Apple'da yalnızca altı ay daha kalacak. Hankey, bundan üç yıl önce, eski baş tasarım sorumlusu Jony Ive'nin kendi tasarım firmasını kurmak için ayrılmasından sonra donanım tasarımını devralmıştı.

Hankey’den sonra Apple’da tasarım bölümünün başına geçecek kişi resmi olarak açıklanmadı. Bir Apple sözcüsü, “Kıdemli tasarım ekibinin onlarca yıllık deneyime sahip güçlü liderleri var. Evans, biz geçiş boyunca çalışırken kalmayı planlıyor ve liderliği ve katkıları için ona teşekkür etmek istiyoruz” açıklamasını yapmakla yetindi.

 

Kaynak: Haber Global TV

apple macbook iPhone