Milli kaleci fenalaşarak evinde hayatını kaybetti!

Hayatını kaybetti futbol Güney Afrika
Milli kaleci fenalaşarak evinde hayatını kaybetti!

Kariyerini Güney Afrika kulübü SuperSport United'da sürdüren eski Zimbabve Milli Takımı kalecisi George Chigova 32 yaşında hayatını kaybetti.

Güney Afrika'da ikamet eden eski Zimbabve Milli Takımı kalecisi George Chigova, evinde fenalaşarak hayatını kaybetti.

Açıklamayı SuperSport United kulübü yaptı. Geçtiğimiz temmuz ayında SuperSport takımıyla antrenman yaparken bayılan Chigova'ya kalp rahatsızlığı teşhisi konulmuştu. Bunun üzerinde takımdan ayrılan Chigova bir süredir futboldan uzak duruyordu.

Zimbabve Milli Takımı'yla 2014 Afrika Uluslar Şampiyonası yarı finalinde oynayan Chigova, 2019'daki Afrika Uluslar Kupası'nda da milli takım kadrosundaydı.

Kulüp kariyerine 2010 yılında Harare Gunners'ta başlayan başarılı kaleci, SuperSport'a transfer olmadan önce Zimbabve'nin en popüler takımı Dynamos'un ve Polokwane City'nin formalarını giymişti.

ZİMBABVE FUTBOLUNUN EFSANE İSMİ RAHMAN GUMBO DA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

11 Kasım'da Zimbabve futbolunun efsanelerinden kabul edilen eski futbolcu Rahman Gumbo da 56 yaşında hayatını kaybetmişti.

Zimbabve Milli Takımı'ndaki başarılarının yanı sıra teknik direktörlük kariyerinde de ses getiren Gumbo, hem yerel hem de bölgesel birçok kulübü yönetmişti.

Gumbo'nun Botsvana'nın Palapye kentinde evinde fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

Gumbo, son olarak Botsvana Premier Ligi ekiplerinden Morupule Wanderers'in başantrenörlüğünü yapmıştı.

Rahman Gumbo teknik direktörlük kariyeri boyunca Zimbabve, Botsvana ve Malavi'de şampiyonluklar kazandı.

Milli Takım antrenörlüğü de yapan Gumbo 2012 ve 2019'da Zimbabve'de görev yapmıştı.

Kaynak: AA