Sahada trajedi: 28 yaşındaki Ganalı golcü Raphael Dwamena maç sırasında yere yığılarak hayatını kaybetti

2023 yılında hayatını kaybeden ünlüler Hayatını kaybetti Arnavutluk Gana son dakika haber

Ganalı golcü futbolcu Raphael Dwamena, Arnavutluk'ta oynanan lig maçında yere yığıldıktan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Son dakika haber... 28 yaşındaki Ganalı futbolcu Raphael Dwamena, Arnavutluk liginde FK Egnatia ve Partizani arasında oynanan maçta başa başladıktan kısa bir süre sonra yere yığıldı.

Sağlık görevlileri sahada FK Egnatia'nın golcüsü Dwamena'ya hemen müdahale etse de Ganalı golcüyü kurtaramadı ve 28 yaşındaki futbolcu hayatını kaybetti.

Dwamena'nın ölümünün ardından birçok kulüp sosyal medyadan başsağlığı mesajı paylaştı.

Eski kulüplerinden İsviçre takımı FC Zürih, "Kulübümüz Raphael Dwamena'nın yasını tutuyor. Huzur içinde uyu. Her zaman bizden biri olacaksın" mesajını paylaştı.

Sahada trajedi: 28 yaşındaki Ganalı golcü Raphael Dwamena maç sırasında yere yığılarak hayatını kaybetti - Resim : 1

Gana Futbol Federasyonu ise paylaşımında, "Dualarımız bu zor dönemde Raphael Dwamena'nın ailesiyle birlikte. Raphale, Gana'yı tüm kalbiyle temsil etti ve vefatına kadar ülkesine olan borcunu ödedi. Onu sonsuza kadar özleyeceğiz. Huzur içinde uyu Raphael" diye yazdı.

Uzun yıllardır sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği öğrenilen Dwamena'nın ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

2021 YILINDA DA SAHADA YERE YIĞILMIŞTI

Ganalı futbolcun 2021 yılında Avusturya kulübü BW Linz'de oynarken bir kupa maçında yine sahada yere yığılmıştı. Hastaneye kaldırılan Dwamena kurtarılırken Hartberg ile oynanacak maç iptal edilmişti.

2016/17 sezonunda Avusturya'daki performansıyla dikkat çeken oyuncunun kariyeri sık sık kalp rahatsızlığı nedeniyle sekteye uğramıştı.

KALP SORUNU NEDENİYLE BRIGHTON'A TRANSFERİ İPTAL OLMUŞTU

2017 yılında Premier Lig ekiplerinden Brighton'a transfer olacakken sağlık kontrollerinde kalp rahatsızlığı tespit edilince transfer gerçekleşmemişti.

Daha sonra bir kalp ameliyatı olan Ganalı futbolcu, Ocak 2020'de sahalara geri dönmüştü. Ancak Dwamena'nın oynadığı her maça vücuduna implante edilmiş defibrilatörle birlikte çıkıyordu.

FUTBOLU BIRAKMASI İSTENDİ AMA KABUL ETMEDİ

Kalp rahatsızlığının tekrarlaması üzerine futbolu bırakması için çağrı yapılmıştı. Ancak Dwamena, tıbbi açıdan uygun olduğu sürece futbol oynamaya devam edeceğini açıklamıştı.

Raphale Dwamena Ul Soccer A'da kariyerine başlarken RB Ghana, Salzburg, Lieferin, Lustenau, Zürich, Levante, Real Zaragoza, Vejle, Blau Weiss Linz, BSC Old Boys ve KF Egnatia takımlarının formalarını giydi.

 

Kaynak: Haber Global TV