Yedek kulübesinde oturarak tarih yazan eski Bursasporlu kaleci Scott Carson şampiyonluk partisinden kovuldu!

HABER MERKEZİ
Manchester City İngiltere Premier Lig
Yedek kulübesinde oturarak tarih yazan eski Bursasporlu kaleci Scott Carson şampiyonluk partisinden kovuldu!

Manchester City'nin 3. kalecisi olan ve bir dönem Türkiye'de de forma giyen deneyimli kaleci Scott Carson, kavga çıkardığı gerekçesiyle şampiyonluk partisinden kovuldu.

Manchester City'de sadece 107 dakika forma giyip 11 şampiyonluk kazanan eski Bursasporlu kaleci Scott Carson, kavga çıkardığı için şampiyonluk partisinden yaka paça atıldı.

Manchester City'nin üçüncü kalecisi Scott Carson sadece yedek kulübesinde oturarak tarih yazmaya devam ediyor. City'nin İngiltere Premier Lig şampiyonluğunu almasıyla 38 yaşındaki kaleci 11. kupasını da kazanmış oldu.

Manchester'daki şampiyonluk partisinde ise kavga çıkartan Scott Carson gece saat 4 sularında güvenlik güçleri tarafından partiden yaka paça atıldı.

GUARDIOLA'NIN EN SEVDİĞİ İSİMLERDEN BİRİ

2019'da Derby'den 3. kaleci olarak transfer edilen Carson, Pep Guardiola'nın en sevdiği oyunculardan biri. Tüm takım arkadaşlarının da övgüyle bahsettiği yaşlı kurt için 'bir tevazu örneği ve bir rol model' ifadeleri kullanılıyor.

City'ye transfer olduğunda üçüncü kaleci olacağını biliyordu. Bir dakika bile forma giyme ihtimali yok denecek kadar azdı. Ondan beklenen genç oyunculara yardım etmesi ve soyunma odasındaki atmosferin iyi kalmasını sağlamasaydı.

Guardiola onun için "İnsanlar bunu bilmiyor olabilir ama o gerçek bir lider. İnanılmaz bir insan. Herkes onu çok seviyor" yorumunda bulunmuştu.

CITY'DE 107 DAKİKA FORMA GİYDİ 

City formasıyla 107 dakika forma giydi. 2019'da geldiği takımında 11 şampiyonluk tattı. City formasını giydiği tek maç 14 Mayıs 2021 tarihinde oynandı. Newcastle United karşısında oynadığı bu maçta 3 gol yese de takımı 4-3 kazandı. Bu maçta bir de penaltı kurtardı ancak dönen top gol oldu.

Ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde de 17 dakika forma giydi. Son 16 turunda City'nin Sporting Lizbon'la 2022'de 0-0 berabere kaldığı maçta 73. dakikada oyuna girdi.

City'de geçirdiği 5 sezon boyunca kazandığı 11 kupanın 4'ü Premier Lig şampiyonluğu, 1'i Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, biri FA Kupası, 2'si Lig Kupası, 1'i Avrupa Süper Kupası, 1'i Dünya Kulüpler Kupası ve sonuncusu da Commnuity Shield oldu.

2 AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU YAŞADI

Bursaspor'da da bir dönem forma giyen Carson ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde de bir rekor sahibi. İngiliz oyuncu, 2005 yılında Liverpool'un Ancelotti'nin Milan'ını İstanbul'da devirdiği Şampiyonlar Ligi finalinde Liverpool'un yedek kalecisiydi. Bu onun ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu oldu.

Haziran 2023'te de Manchester City ile Devler Ligi şampiyonluğuna ulaştı. Böylece aradaki 18 yıl vasıtasıyla 'en uzun arayla 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu' kazanan futbolcu unvanını egale etti. Carson, bu unvanı Costacurta ve Maldini'yle paylaşıyor. Carson ayrıca Manchester City kadrosunda 2 Avrupa şampiyonluğu yaşamış tek oyuncu.

EN AZ DAKİKA ALDIĞI TAKIM MANCHESTER CITY

Uzun kariyeri boyunca Manchester City ve Liverpool'un yanı sıra Leeds, Sheffield Wednesday, Charlton Athletic, Aston Villa, West Bromwich, Bursaspor, Wigan Athletic ve Derby County takımlarının da formasını giydi. En uzun süre formasını giydiği kulüp Manchester City. Ancak en az dakika aldığı kulüp de City.

25 Mayıs'ta Manchester City'nin Manchester United'ı yenerek FA Cup'ı alması halinde kariyerindeki 12. kupaya ulaşacak.