Ya istifa ya irtifa! Trabzonspor'un kader maçı: St. Gallen!

Trabzonspor Abdullah Avcı Spor haberleri
Ya istifa ya irtifa! Trabzonspor'un kader maçı: St. Gallen!

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi Play-off ilk maçında İsviçre ekibi St. Gallen ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. Bu mücadelenin Avcı'nın Trabzonspor'daki geleceği açısından çok büyük öneme sahip olacağı aşikar. Peki, maç öncesi görünen ne? Haberglobalcomtr'den Ekrem Şabo kaleme aldı.

Abdullah Avcı'nın geçtiğimiz sezon Galatasaray'a karşı 5-1 kaybedilen derbi sonrası, ''Trabzonspor tarihinde buna benzer mağlubiyetler vardır.'' ifadesi Trabzonsporluların hafızasındaki tazeliğini koruyor.

Bu açıklamayla tırmanan taraftar - teknik direktör gerilimi alınan kötü sonuçlar ve Trabzonspor'un pozitif futbol namına hiçbir şey ortaya koymamasıyla kritik bir noktaya ulaştı.

Bu sezon Trabzonspor'un geride bıraktığı 5 resmi maç teknik direktör Abdullah Avcı'nın kaderiyle ilgili keskin bir karar vermek için belki de yeterli bile olsa; geçtiğimiz sezondan bu yana silsile halinde devam eden rasyonel zeminden kopuş gittikçe kör göze parmak kıvama geliyor. Bütün bunlara rağmen aksiyon alınılacağı konusunda tereddütler hakim.

Rapid Wien mücadelesi için ''antrenörlük kariyerimdeki en kötü gündü.'' diyen Abdullah Avcı, sürekli bahsettiği oyun planına sadakat konusunu bir kez daha yineledi.

ABDULLAH AVCI'NIN KADER MAÇI

Trabzonspor'un skoru elde edemediği her maçtan sonra ''oyun planına sadakat'' temalı açıklamalarda bulunan Abdullah Avcı için St. Gallen maçı kader maçı. Avcı da bunun farkında olacak ki, ''umarım bu maç çıkış maçımız olacaktır.'' ifadesini kullandı.

ST. GALLEN NASIL BİR RAKİP?

Trabzonspor'a kıyasla daha mütevazı bir takıma sahip olan St. Gallen kesinlikle hafife alınmaması gereken bir rakip. Geçiş oyununun mahir uygulayıcılarından Enrico Maaßen'in teknik direktörü olduğu takım, kanatlarda forma giyen Akolo ve Mambimbi'nin savunma arkası koşularına kurgulanmış bir oyun planına sahip. Her iki oyuncu da oldukça hızlı ve doğrudan skor üretmeye planlı isimler; bununla beraber santrfor mevkiinde forma giyen Willem Geubbels iki oyuncuya da alan açma konusunda oldukça yeterli bir isim.

PEDRO'NUN YOKLUĞU ÇOK HİSSEDİLECEK

Rapid Wien karşılaşmasında kırmızı kart gören Pedro Malheiro'nun yokluğu bu mücadelede Trabzonspor'un en büyük eksiği. Bu maç özelinde Pedro'nun yokluğu Mambimbi gibi sprint patlaması yapabilen bir ismin karşısında Pedro'ya kıyasla daha hantal bir isim olan Ozan Tufan'a forma verilmesi anlamına geliyor. Sol bek mevkiinde ise bu maç özelinde Eren Elmalı'ya şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Keza Akolo da en az Mambimbi kadar süratli bir isim ve Barisic'in bu hıza karşılık verebilmesi pek mümkün görünmüyor.

YUMUŞAK KARINLARI STOPER TANDEMİ

St. Gallen takımının yumuşak karnı hiç şüphesiz stoper tandeminin ağır isimlerden oluşuyor olması. Doldur boşalt oyununda oldukça etkili olan Vallci, Stanic ve Ambrosius set halindeki hücumlarda firelerini ortaya çıkarabiliyor. Özellikle Vallci tek hamleli ve hantal bir stoper. Bu maç özelinde Enis Destan tercihinin doğru olabileceğini düşünüyorum. Keza hantal ama güçlü St. Gallen savunmasıyla baş edebilecek fizik kalitesine sahip ve stoperleri istediği bölgeye çekerek Trezeguet ve Visca için savunma arkasında boşluklar yaratabilir.

Akşam saatlerinde Trabzonspor oldukça zorlu bir karşılaşmaya çıkacak ama unutulmamalı ki Trabzonspor rakibinden daha kaliteli oyunculardan kurulu. Saha içinde ne olacağını izleyip görelim; umarım kazanan Trabzonspor olur.