Wayne Rooney'den İngiliz hükümetine koronavirüs tepkisi

Wayne Rooney'den İngiliz hükümetine koronavirüs tepkisi

İngiliz futbolcu Wayne Rooney, koronavirüs ile ilgili alınan önlemler hakkında sert açıklamalarda bulundu.

İngiltere Championship League takımlarından Derby County'de forma giyen dünyaca ünlü futbolcu Wayne Rooney, koronavirüs ile ilgili olarak çok çarpıcı ifadelere imza attı. Hükümeti de eleştiren Rooney, futbolculara 'kobay' gibi davranıldığını dile getirdi. Ayrıca golcü oyuncu, seyircisiz oynama kararının da aptalca olduğunu vurguladı.

"NEDEN BU KADAR BEKLEDİK?"

Rooney, "Oyuncular, personeller ve aileleri için endişe verici bir hafta oldu. Neden bu kadar bekledik? Hükümette, federasyonda ve lig yönetiminde bu konuda liderlik eksikliği olduğunu gördük. Umarım bundan ders almışızdır çünkü bir sonraki büyük karar da şu olacak: Ne zaman başlayacağız?" dedi.

"AİLEMDEN BİRİ VİRÜS KAPARSA YÖNETİCİLERİ AFFETMEM"

Tamamen güven ortamı sağlanmadan maçların başlamasının mantıklı olmadığını belirten Rooney, "Bu yolla ailemden biri virüs kaparsa nasıl hissedeceğimi biliyorum. Bir daha futbol oynamak istemem. Bu yöneticileri de affetmem. Ben sadece binlerce oyuncudan biriyim. Hepsi aynı duyguları taşıyor" açıklamasını yaptı.

"KONDİSYONERLER VE MASÖRLER VÜCUDUMUZA DOKUNMUYOR MU?"

Öte yandan Rooney, "Bize el sıkışmayın ve ellerinizi yıkayın diyorlar. Ancak; kondisyoner ve masörlerin ellerinin tüm oyuncuların vücuduna değdiğini bile düşünmüyorlar. Futbol oynadığımızda kendimizi maksimum zorluyoruz. Bağışıklık sistemine baskı yapıyoruz. Maç bittiğinde biz ortalama bir insandan daha çok soğuk algınlığı geçirebilecek durumda oluyoruz. Maçta en ufak bir temas durumunda bile virüs bulaşabilir" ifadelerini kullandı.

"SEYİRCİSİZ MAÇ OYNATMAK APTALLIK"

Maçlara devam etme kararı alındığında seyircisiz oynamanın bir seçenek olmayacağını düşündüğünü ifade eden Rooney, "Manchester'ın LASK ile oynadığı maçı izledim. LASK'ın tarihinin en büyük maçlarından biriydi ve taraftarsız oynamak zorunda kaldılar. Bu aptallık. İnsanlar futbolu, hikayeleri için seviyor. Kapalı kapılar ardında oynamak saçma" dedi.

"FUTBOLCULARA DENEY FARESİ GİBİ DAVRANILMAMALI"

Wayne Rooney, "En azından şu anda 3 hafta futbol oynanmayacak. Koronavirüs tahminler kadar kötü ilerlerse, bir yerde sezonu tamamen iptal etmeyi düşünmeliyiz. Sezon Haziran ayında bitecekse, Haziran ayına kadar oynarız. EURO 2020 iptal edilir. Eğer olması gereken buysa yaparız. Eylül ayına kadar da oynarız gerekirse. Herkes için güvenli bir ortam oluşacaksa bunu yaparız. Biz oyunculara deney faresi gibi davranılmamalı. Şu anda insanların hayatı tehlikede" ifadelerini kullandı.

Ajansspor