Uyuşturucu kaçakçılığı yapmıştı... Ünlü futbolcuya 6 yıl hapis cezası verildi!

Hollanda futbol
Uyuşturucu kaçakçılığı yapmıştı... Ünlü futbolcuya 6 yıl hapis cezası verildi!
DepoPhotos

Hollandalı ünlü futbolcu Quincy Promes, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 6 yıl hapis cezasına çaprtırıldı.

Kariyerini Rusya Premier Ligi ekiplerinden Spartak Moskova'da sürdüren Hollandalı sol kanat oyuncusu Quincy Promes'un başı beladan kurtulmuyor.

Daha önce kuzenini bıçakladığı gerekçesiyle 1.5 yıllık hapis cezasına çarptırılan 32 yaşındaki ünlü futbolcu, bu kez de uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle 6 yıl hapis cezası aldı.

Değeri 75 milyon Euro olduğu tahmin edilen yaklaşık 1.5 tonluk kokain sevkiyatını organize ettiği belirtilen Promes duruşmaya katılmadı.

Şu an takımıyla birlikte Birleşik Arap Emirlikleri'nde kampta olduğu kaydedilen Promes, Hollanda savcılığının talep etmesi durumunda ülkesine iade edilecek çünkü BAE ve Hollanda arasında "suçlu iade anlaşması" bulunuyor.

Kariyerinde Twente, Sevilla, Ajax ve Spartak Moskova gibi takımların formasını terleten Surinam asıllı Hollandalı oyuncu, bu sezon 21 resmi maçta takımına 16 gollük katkı (8 gol - 8 asist) sağladı.

Promes, son olarak 2021 yılında giydiği Hollanda Milli Takımı forması altında da 50 maça çıktı ve 7 gol - 7 asistlik performans sergiledi.

Quincy Promes Spartak Moskova
Quincy Promes - Hollanda Milli Takımı [Foto: DepoPhotos]