UEFA'dan son dakika Şampiyonlar Ligi finali kararı!

UEFA'dan son dakika Şampiyonlar Ligi finali kararı!

29 Mayıs'ta İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finali, UEFA'dan yapılan resmi açıklamaya göre Portekiz'in Porto kentine alındı

İngiliz hükümetinin Türkiye’yi kırmızı listeye dahil etmesinin ardından taraftarların seyahat edemeyecek olması hatta seyahat edeceklere İngiltere’ye dönüşte 10 gün karantina şartı koymasından dolayı iki kulüp UEFA’ya finalin Wembley Stadı’nda oynanması için başvuru yapmıştı. 

Yapılan görüşmelerde bazı konularda iki heyet arasında anlaşma sağlanamadığı da öğrenilirken, ortaya atılan yeni bir iddiaya göre finalin, İngiltere’nin seyahat edilebilecek ülkeler arasında gösterdiği Portekiz’de veya Rusya’da oynanması söz konusuydu. 

2022 finalinin St. Petersburg’da oynanacak olmasını hesaba katan UEFA İstanbul ile St. Petersburg'un ev sahipliğini yer değiştirmeyi de planlıyor. UEFA ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin 100'üncü yılı olan 2023 yılı seçeneğini de masaya koydu. TFF ise henüz tekliflere bir yanıt vermedi. 

İngiltere hükümeti koronavirüs nedeniyle yurt dışı seyahatlerde 12 ülke hariç tüm ülkeleri kırmızı listeye aldı. Aralarında Türkiye, İspanya, Fransa ve İtalya gibi başlıca tatil ülkelerinin de yer aldığı kırmızı listedeki ülkelerden dönenlerin 10 günü otelde karantinada geçirmeleri gerekecek.

Kaynak: AA

son dakika son dakika haber