Türkiye'nin gururu Aysu Türkoğlu, Cook Boğazı'nı geçerek yeni bir rekora imza attı

DHA
Spor haberleri Yeni Zelanda
Türkiye'nin gururu Aysu Türkoğlu, Cook Boğazı'nı geçerek yeni bir rekora imza attı

Dünyanın en zorlu açık deniz geçişleri arasında gösterilen Manş Denizi'ni ve Kuzey Kanalı'nı genç yaşta yüzerek aşan ve başarısını tüm dünyaya duyuran Bodrumlu açık su yüzücüsü Aysu Türkoğlu, yeni hedefi olan Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı'nı da geçti.

Genç yetenek Aysu Türkoğlu, Yeni Zelanda'daki Cook Boğazı'nı geçti. 

Türkiye saatiyle sabah 09.00'da Yeni Zelanda'daki Picton'dan denize giren 23 yaşında Aysu, 27 kilometrelik parkuru geçerek, 7 saat 21 dakika gibi rekor bir sürede etabı tamamlayarak Wellington'a ulaştı.

Gece karanlığı olması sebebiyle Aysu bir botla ayak bastığı yerden alınarak tekneye bindirildi. O anlar başarılı sporcunun sosyal medya hesabından canlı olarak aktarıldı. Türkoğlu teknede sevinç çığlıklarıyla karşılandı. Coşku dolu dakikalarda genç yüzücü Aysu Türkoğlu, Türk Bayrağı açarak sevincini paylaştı.

Manş Denizi'ni geçmeyi başaran en genç Türk sporcu, Kuzey Kanalı'nı geçmeyi başaran ilk Türk kadın ve en genç Türk ünvanlarını elde eden Aysu, Ocean 7 kapsamındaki 7 açık su geçişini 5 sene içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu da kırmayı hedefliyor.