Türkiye UEFA'da 20. sıraya çıktı

Türkiye

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında tekrar 20'nci basamağa yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi'nde takımlarımızın aldığı sonuçlar yüzümüzü güldürdü.

Avrupa'daki temsilcilerimizin haftayı 2 galibiyet 1 beraberlik 1 mağlubiyetle kapatması, Türkiye'yi UEFA ülke puanı sıralamasında tekrar 20'nci sıraya yükseltti.

UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin Dinamo Kiew karşısında aldığı 2-1'lik galibiyet ve Konferans Ligi'nde Medipol Başakşehir'in deplasmanda Hearts'i 4-0 yenmesi bu başarıda önemli rol oynadı.

UEFA Konferans Ligi'nde Demir Grup Sivasspor'un evinde Sparta Prag ile 1-1 berabere kalması da bu yükselişte etkili oldu.

Avrupa Kupası maçlarında Türk futbolseverler sadece Trabzonspor'un deplasmanda Ferencvaros karşısında aldığı 3-2'lik yenilgiye üzüldü.

Türkiye UEFA ülke sıralamasında 23 bin 700 puanla 20'nci sırada bulunurken, en yakın takipçimiz İsrail'in 23 bin 250 puanı var.

19'uncu basamaktaki Danimarka ise 24 bin 625 puana sahip. Grup maçlarından önce Türkiye 22 bin 700 puanla 21'nci basamakta yer alıyordu.

UEFA ülke puanları, uluslararası turnuvalara katılan takımların, o ülke adına Avrupa'da mücadele eden tüm ekiplerin aldığı puanlar toplanarak, takım sayısına bölünmesiyle belirleniyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

türkiye UEFA