Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu: Fenerbahçe - Başakşehir

Ziraat Türkiye Kupası Ankaragücü Başakşehir futbol
Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu: Fenerbahçe - Başakşehir

Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında deplasmanda Ankaragücü ile normal süresi 2-1 biten maçta, uzatmalarda 2-2 berabere kalan Başakşehir finale yükseldi. Fenerbahçe ile Başakşehir finalde kupayı kazanmak için karşı karşıya gelecek.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 1-0 biten ilk maçın rövanşında Ankaragücü ile Başakşehir finale yükselebilmek için kozlarını paylaştı.

Eryaman Stadyumu'nda oynanan mücadelede Ankaragücü ilk yarıyı 11. dakikada Ali Sowe'un attığı golle 1-0 önde tamamladı.

61'de Başakşehir Serdar Gürler'in ayağından bulduğu golle skoru 1-1'e getirdi. Mücadelenin 90. dakikasında sarı-lacivertlilerde Chatzigiovannis sahneye çıkarak, durumu 2-1 yaptı ve maçı uzatmalara götürdü.

Başakşehir 111. dakikada Caner'in ortasında Keny'nin yaptığı kafa vuruşuyla beraberliği yakaladı ve skoru 2-2'ye getirdi. Karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve bu skorla İstanbul temsilcisi adını finale yazdıran taraf oldu.

Öte yandan Ankaragücü'nde Mujakic 97. dakikada sarı kart gördü, daha sonrasında hakemin bu kararını alkışlayarak protesto eden Boşnak oyuncu bir kez daha sarı kart görerek, takımını 10 kişi bıraktı.

FİNAL MAÇI NE ZAMAN?

Ziraat Türkiye Kupası'nda finalde Fenerbahçe ile Başakşehir kupayı müzesine götürmek için karşı karşıya gelecek.

Final müsabakası 11 Haziran Pazar günü saat 20.45'te İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanacak.

Kaynak: Haber Global TV

Ankaragücü-Başakşehir Ankaragücü Başakşehir Ankaragücü-Başakşehir maçı Türkiye Kupası Final Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu Türkiye Kupası final maçı Fenerbahçe-Başakşehir