Türkiye, Karadağ'a böyle gidiyor: Bu fırsat kaçmaz!

Türkiye Milli Takım
Türkiye, Karadağ'a böyle gidiyor: Bu fırsat kaçmaz!
2022 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda mücadele eden Türkiye, gruptaki son maçında 16 Kasım'da saat 22.45'te Karadağ'a konuk olacak. Aynı saatte Hollanda ise Norveç'i ağırlayacak. Fotoğraf: Reuters

Dünya Kupası yolunda Türkiye, konuğu Cebelitarık'a gol olup yağdı. Norveç'in evinde Letonya'ya takılmasıyla Milli Takım ikinci sıraya yerleşirken Hollanda ise deplasmanda Karadağ ile 2-2 berabere kalınca hesaplar karıştı, Ay-Yıldızlılar'ın önüne tarihi bir fırsat geldi!

Biz Norveç’in Hollanda deplasmanında takılmasının beklerken, onların evinde genelde bizim belalımız olan Letonya’ya takılması ile hayata döndük. Evet Türkiye son maç öncesi artık ikinciliğin en büyük adayı.

Cebelitarık maçı bizim için averaj düzeltme anlamı taşıyordu. Norveç ile aramızdaki 5 farkı kapatmak için sahaya çıktık. Kerem’in erken gelen güzel golüyle de maça hızlı başladık. Rakip on kişi kaldıktan sonra da Halil’in golleriyle ilk yarıyı 3-0 kapattık. Zaten güçsüz olan rakip, on kişi kalınca iyice oyundan düştü. Bu da çok normaldi.

FORMA ADALETİ...

İkinci yarıda Caner’in yerine oyuna giren Rıdvan’ın etkili oyunu ve güzel asistleri ile skoru 5-0’a taşıdık. Serdar Dursun, Letonya maçından sonra dün de golünü attı. Tecrübeli futbolcu aldığı kısıtlı süre zarfında olumlu işler yapmaya devam ediyor. Türk Milli Takımı’nda forma adaleti eşit dağıtıldığında, forma birilerinin tapulu malı olmadığında birçok şey de değişiyor açıkçası.

Türkiye, Karadağ'a böyle gidiyor: Bu fırsat kaçmaz! - Resim : 1

TEŞEKKÜRLER LETONYA!

Dün bizim gecemizdi. Hem antrenman havasında 6-0’lık bir galibiyet aldık hem de Norveç’in Letonya’ya takılması ile ikincilik koltuğuna oturduk. Letonya deplasmanında son saniyede attığımız penaltı golünün anlamı şimdi çok daha farklı oldu. Letonya demişken onlara da teşekkür etmek gerekiyor. Bizim maçlar da dahil her maçta milli maç ruhuyla mücadele ediyorlar, asla kolay lokma olmuyorlar. Dün Letonya’nın futbol ruhu bu kez bizim işimize yaradı.

Salı günü Karadağ’ı yendiğimiz taktirde işi bitireceğiz. Hatta Norveç, Hollanda'yı mağlup etmeyi başarırsa, averaj üstünlüğümüzü koruyarak üç puan almamız halinde grubu lider noktalayacak ve Dünya Kupası'na direkt gideceğiz.

Ben açıkçası Norveç’in Hollanda’yı deplasmanda yenebileceğine şahsen inanmıyorum ama yine de futbol bu... Velhasıl diğer maçın sonucu ne olursa olsun kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Bu fırsat artık kaçmaz. Hele bir Karadağ'ı yenelim ve en azından play-off biletini garantileyelim sonrası Allah kerim...

Kaynak: Web Özel