Türkiye 3-2 Rusya

Türkiye 3-2 Rusya

UEFA Uluslar B Ligi'nde A Milli Takım, üçüncü hafta maçında Rusya'yı 3-2 mağlup etti ve gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Cheryshev'in 11. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen Rusya'da Semenov 24. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Ay-yıldızlılarımız, 26. dakikada Kenan ve 32. dakikada Cengiz'in attığı gollerle soyunma odasına 2-1 önde girdi.

İkinci yarıya hızlı başlayan A Milli Takımımız, Ozan Tufan'ın ceza sahası içinde düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Cenk Tosun 52. dakikada gole çevirince 3-1 öne geçti.

Kuzyaev'in 57. dakikada attığı golle Rusya farkı bire indirdi ancak ilerleyen dakikalarda başka gol olmadı ve A Milli Takımımız sahadan 3-2 galip ayrıldı. Ay-yıldızlılarımız, Rusya'yı Eylül 1984'ten bu yana ilk kez mağlup etmiş oldu.

Bu sonucun ardından gruptaki ilk galibiyetini alan Ay-yıldızlılarımız puanını 6'ya yükseltirken, ikinci mağlubiyetini alan Rusya ise 8 puanda kaldı.

Grubun diğer maçında TSİ 22:45'te Macaristan sahasında, Sırbistan'ı konuk edecek.

Milli takımımız, 6. hafta maçında Çarşamba günü Macaristan'a konuk olacak.

KASAPOĞLU: "İLK GALİBİYET, GÖZÜMÜZ AYDIN OLSUN"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup 5. maçında Rusya'yı 3-2 mağlup eden A Milli Futbol Takımı'nı tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, Ülker Stadı'nda oynanan müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Milli takımın grupta ilk galibiyetini aldığını belirten Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Gözümüz aydın olsun. Mücadele eden, istekli ve inançlı bir takım var. Yolumuz uzun. UEFA Uluslar Ligi sonrası Avrupa Futbol Şampiyonası var. Orada umudumuz var. Her geçen gün emin adımlarla yürüyüşümüzü, umudumuzu ve inancımızı pekiştiriyoruz. İnanıyoruz ki takım Budapeşte'ye moralle gidecek. Hem orada hem de sonraki süreçlerde bu güzel ekip ve jenerasyon daha büyük mutlulukları yaşatacak." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da milli maçın yanı sıra Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'si heyecanı yaşandığını da hatırlatan Bakan Kasapoğlu, "Bugün İstanbul'umuzda spor dolu bir günü yaşıyoruz. Formula 1'e her zamanki gibi mükemmel bir ev sahipliği yaptık. Ardından bu maç... Türkiye'mize ve İstanbul'umuza sporun her branşı çok güzel yakışıyor. Hem spor turizmiyle hem de sporun farklı branşlarında başarıya yürüyen bir yolda inşallah yarınlar çok daha aydınlık. Gecemiz hayırlı olsun." diye konuştu.

Türkiye 3-2 Rusya - Resim : 3

İLK YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR

1' Hakem Szymon Marciniak'ın ilk düdüğüyle karşılaşma konuk ekip Rusya'nın santrasıyla başladı.

8' Rusya'da sağ kanattan ceza sahasına gönderilen pas sonrasında Cheryshev sırtı kaleye dönük şekilde topu kontrol ettikten sonra dönerek şutunu çekti, top yandan auta çıktı.

10' Rusya'da sağ kanattan ceza alanına gönderilen ortada Zabolonty, yükselerek Kaan'ın üstünden kafa vuruşunu yaptı, top auta çıktı.

11' Mert Günok'un paslaşarak kullandığı kale vuruşu sonrasında Merih topu kaptırdı, Kuzyaev sıfıra indikten sonra topu altıpas noktasına çıkardı, Cheryshev bekletmeden şutunu çekti ve top ağlarla buluştu: 0-1

Türkiye 3-2 Rusya - Resim : 4

16' Ay-yıldızlılarımızda Cengiz'in ceza sahası dışından çektiği sert şutta Guilherme topu rahat bir şekilde kontrol etti.

24' Rusya'da Semenov, Cenk'i gole giderken ceza sahası dışında faulle durdurdu ve direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

26' Ay-yıldızlılarımızda Caner'in sol kanattan yaptığı orta sonrasında Kenan, ön direkte kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-1

Türkiye 3-2 Rusya - Resim : 5

31' Caner'in ceza sahasına gönderdiği uzun pasta Cenk iyi yükseldi ve Rus savunmacılardan önce kafayla şutunu kaleye gönderdi, top az farkla üstten auta çıktı.

32' Milli takımımızda Kaan Ayhan, Cengiz'le girdiği verkaç sonrasında ceza sahası sağ çaprazından pasını tekrar ortadaki Cengiz'e çıkardı, Cengiz'in şutunda direğe de çarpan top ağlarla buluştu: 2-1

Türkiye 3-2 Rusya - Resim : 6

38' Rusya'da sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda top ceza sahamızda kafalardan sekti, arka direkte Dzhikiya bomboş pozisyonda topa dokunamadı, tehlikeli bir atağı gol yemeden savuşturmuş olduk.

Karşılaşmanın ilk yarısı 2-1 Milli Takımımızın üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR

46' Hakem Szymon Marciniak'ın düdüğüyle karşılaşmanın ikinci yarısı Ay-yıldızlılarımızın santrasıyla başladı.

46' Rusya'da Kuzyaev sol çaprazdan ceza sahasına girdi, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti, Mert topu ayaklarıyla kornere çeldi.

51' Ozan Tufan, Kuzyaev'in müdahalesiyle Rusya ceza sahasında yerde kaldı. Hakem tereddütsüz bir şekilde penaltı noktasını gösterdi.

52' Cenk Tosun, kullandığı penaltı vuruşunda top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi. Milli takımımız 3-1 öne geçti.

Türkiye 3-2 Rusya - Resim : 7

57' Rusya, Kuzyaev'in golüyle farkı 1'e indirdi: 3-2

63' A Milli Takımımızda Deniz Türüç ceza sahasına girer girmez şutunu çekti, top az farkla üstten auta çıktı.

75' Rusya'da Karavaev'in ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda Mert Günok topu çelmeyi başardı.

88' Milli takımımızda Okay'ın uzak mesafeden çektiği şutta kaleci topu rahatlıkla kontrol etti.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 4 dakika ilave süre eklendi.

Müsabaka ay-yıldızlı ekibin 3-2 galibiyetiyle sonuçlandı.

Türkiye 3-2 Rusya - Resim : 8

A Milli Takım milli takım Türkiye milli takımı Türkiye Rusya maçı canlı anlatım